Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MpDrieGigs Romein
De wekelijkse MpDrieGigs in Poppodium Romein staat tijdens Sint Maarten in het teken van stonerrock en grunge met de bands Rooster Rampage uit Leeuwarden en Float A Ziggy uit Groningen. De deuren van Romein zijn geopend vanaf 20.00 uur gratis geopend. Zoals gewoonlijk bij de MpDrie Gigs zullen beide optredens live opgenomen worden, en krijgen de band deze live mp3-bestanden op een usb-stick mee naar huis.

'F*** Michael Jackson'
Ditmaal tijdens Rock The Spot in Het Bolwerk: gierende en beukende rock ‘n’ roll van The Inspector Cluzo. Ongecompliceerde, niet al te serieuze rock ‘n’ roll, gebracht door een energiek Frans duo. Lachen, funken en meebrullen, met nummers als F*** Michael Jackson, Zombie DJ Killers en In Love With Lilian Thuram, is vereist. Voor 5,- euro maak je het mee. De deuren zwaaien om 21:00 uur open.

'Dope And Love'
Het Spaanse Tokyo Sex Destruction komt vrijdag naar Leeuwarden. Podium Asteriks in de Blokhuispoort dient als toneel voor deze feel-good en ongecompliceerde garage rock ‘n’ roll formatie. Sinds 2001 wordt er met een charmant Spaans accent, Engelse nummers met titels als Dope and Love de ether in geslingerd. Het voorprogramma is in handen van onze eigen sexy rock ‘n’ roll orkest The Heatmachine. Stop Thinking, Start Dancing vanaf 20:00 uur en voor maar 5 euro!

Popstar finalis naar Iduna
Popstar finalist 2009-2010, Kim Stolker, komt vrijdag met haar band KiM naar Iduna Drachten. Kim’s deelname aan Popstars betekende de nationale doorbraak nadat Kim tweede werd in de finale. In de periode die volgde na Popstars heeft Kim veel opgetreden en in musicals gespeeld. Nu komt ze terug naar Friesland met haar band KiM. KiM speelt covers van verschillende artiesten met een eigen draai. Momenteel is de band bezig met een eigen cd. De deuren openen om 19:45 uur, de entree is een tientje.

Ska Special Romein
Wat krijg je als je twee leden van de legendarische Jamaicaanse The Skatalites mengt met muzikanten van The Toasters en The Mighty Mighty Bosstones? The Void Union! Met in het voorprogramma, The Sketchers uit Leeuwarden, verzorgen ze zaterdag een avondvullende Ska Special bij Poppodium Romein. Vanaf 20.00 uur wordt het nog maar moeilijk stilstaan in de Westerkerk. Entree? 11,- euro.

We Are The Ocean
Onder de noemer ‘post-hardcore’ is er de laatste jaren een vrachtlading aan bands opgestaan. Dit genre, met Alexisonfire als wellicht de meest aansprekende naam, laat zich het best omschrijven als een mix tussen screamo, emo en hardcore. Ook het Britse We Are The Ocean rekent zich tot deze categorie en heeft afgelopen maand met Cutting Our Teeth haar eerste cd afgeleverd. Hoog tijd om daar Sneek eens mee aan te doen. Het Bolwerk opent om 20:00 uur haar deuren, voor 7,- euro mag jij naar binnen.

The Pitch Amplified VIII
Een muziekfestival in Burdaard? Jazeker, en voor de achtste maal alweer! Dit jaar zet de organisatie van The Pitch Amplified wederom een gevarieerd programma neer in Pro Rege. Highway 54, The Heatmachine, Mr. Wallace, Fan Batsum en Beyond the Scene komen aanstaande zaterdag allemaal naar het gezellige dorpje tussen Leeuwarden en Dokkum. Kom je om 20:00 uur, betaal je slechts 4,99 euro, maar kom je na 21:00 uur dan bedraagt de entree 7,99 euro.

Zonnige geluiden in Drachten
Roundbeat Hifi  keert terug naar Iduna. Deze Groningers zijn inmiddels bekenden in Vera, Simplon en op het Gideon Festival, maar ook in Drachten komen ze dus graag. En vanavond niet zo maar. De Steely zal zijn nieuwe 12 track Mash-Up cd presenteren! Met een zomerse mix van dub, reggae en dancehall weet dj Steely en zijn compagnon ongetwijfeld iedereen aan het dansen te krijgen. Waan je voor een luttele 2,50 euro entree nog even in de zomerzon. De deuren openen om 20:00 uur.