Friese Flitsen week 45

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over The Heatmachine, De Kleine Prijs van Fryslân, Dokk'em Open Air, A Silent Express en POPid.

Kort popnieuws uit de provincie

Debuut EP The Heatmachine

The Heatmachine maakte afgelopen zondag op 3FM bekend dat hun debuut EP The Indie Blitz Orchestra gaat heten. De releasedatum is helaas nog ver weg. 16 januari komt het langverwachte debuut uit. Nog eventjes langer wachten dus.

Inschrijven Kleine Prijs van Fryslân

We kregen bericht van Friesland Pop dat je je weer kunt inschrijven voor de Kleine Prijs van Fryslan. Hoe? heel eenvoudig: stuur zo SNEL mogelijk een mailtje naar kleineprijs@gmail.com onder vermelding van ‘Aanmelding Kleine Prijs van Fryslan’. Gewoon even een geluidsopname (demo), een (korte) biografie, een foto en de adresgegevens van alle bandleden meesturen. Dat is alles. Bands die zich inschrijven worden ingedeeld bij het podium in hun eigen regio. 

Datum Dokk'em Open Air bekend

Vanuit het hoge Fryske Noorden ontvingen we bericht dat er een datum bekend is voor Dokk'em Open Air. Op vrijdagavond gaat Dokk'em ook rocken. Meer info hebben we nog niet, maar die data kun je vast noteren:

Vrijdag 27 mei 2011 Dokk'em Rockt!
Zaterdag 28 mei 2011 Dokk'em Open Air

A Silent Express

Als Friese muziekliefhebber heb je het natuurlijk niet gemist, maar voor de zekerheid typen we toch nog een keer dat het album van A Silent Express uit is. Op 5 november lag NOW! in de platenzaak. Mocht je op de nieuwerwetse manier aan de plaat willen komen dan kan dat natuurlijk ook. Ook via Bol.com en iTunes kun je aan NOW! komen.

En hier de laatste videoclip van A Silent Express:

 

POPid

Vrijdagmiddag 10 december is Leeuwarden weer hét muzikale epicentrum van Noord-Nederland. Dan vindt voor de tweede keer de POP InformatieDag plaats, een dag waarop je alles te weten kunt komen over de artistieke en zakelijke kanten van de popcultuur. Vanaf 13.00 staan de deuren van de Academie voor Popcultuur open. Het complete programma is overigens binnenkort te vinden op www.popid.nl .