Giovanca in Iduna Giovanca in Iduna

Giovanca laat het publiek de lente voelen

, tekst: Jolanda Booi foto's: Oscar Anjewierden

Giovanca in Iduna

Giovanca laat het publiek de lente voelen

tekst: Jolanda Booi foto's: Oscar Anjewierden ,

Giovanca doet een clubtour door het land om haar nieuwe album While I'm Awake te promoten. Op 22 mei deed ze Iduna in Drachten aan. JayKid verzorgde het voorprogramma.

Giovanca laat het publiek de lente voelen

De zaal is lang niet gevuld als Giovanca Ostiana het podium opkomt en het Drachtster publiek begroet. Evenals de bezoekers heeft ze er duidelijk zin in. Met Everything, tevens de opener van haar pas uitgekomen album While I’m Awake, begint ze haar optreden. Haar heldere en tegelijk warme stem komt de zaal binnen en het publiek is er even stil van.

Bij het gevoelige Simply Mad wordt het podiumlicht wat gedimd. Ze zingt het nummer voor iedereen die eens een dierbare verloren heeft. Met het vrolijke nummer “Flirting With The Sun” is de lente definitief gearriveerd in Iduna.

De zevenkoppige band achter de zangeres heeft het ook goed naar zijn zin. De bassist heeft telkens een vrolijke blik in zijn ogen alsof hij  terugdenkt aan een stout avontuurtje. De percussionist gaat los wanneer het Antilliaanse gedeelte is aangebroken. Giovanca is van Curaçaose komaf en steekt dit niet onder stoelen of banken. Op het podium geeft ze zelfs een salsales weg. Met alle gemak doet bijna de hele zaal mee. De enige bezoeker die niet echt lijkt te willen bewegen, wordt persoonlijk door Giovanca begeleid en dat vindt hij geen probleem. Het 'diploma Antilliaan' wordt vervolgens door de hele zaal verdiend. Nu het zo gezellig blijkt in Iduna besluit Giovanca een verandering van de playlist in te voeren.

Time Is Ticking wordt tussendoor gespeeld en de bezoekers zijn in hun nopjes. Na ieder nummer applaudisseert het publiek alsof ze met dubbel zoveel aanwezig is.

 

Professioneel artieste Giovanca heeft laten zien dat ze een entertainer is, een muzikante met een enorm goede stem en kijk op wat het publiek wil.

Een optreden van hoogstaande kwaliteit is weer een feit. Geluk voor al diegenen die er bij waren.Wie: Giovanca (support: JayKid & Valentina)

Waar: Iduna, Drachten

Opkomst: redelijk bezocht

Wanneer:  zaterdag 22 mei 2010

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland