Frédérique Spigt brengt Elvis tot leven Frédérique Spigt brengt Elvis tot leven

Spigt en Spanjers zingen Elvis in Romein

, Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Erikjan Koopmans

Frédérique Spigt brengt Elvis tot leven

Spigt en Spanjers zingen Elvis in Romein

Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Erikjan Koopmans ,

Wat doe je als je een enorme Elvis-fan bent en zelf in een rockband hebt gezeten? Ze gaf het in een interview al eens aan. “Ik ga nog een keer rocken natuurlijk. Ik ga terug.” Aldus geschiedde: Frédérique Spigt zingt Elvis. Of het een eenmalig uitstapje betreft, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk wordt is dat Spigt nog steeds rockt. She’s still got the bullets!

Spigt en Spanjers zingen Elvis in Romein

Frédérique Spigt zingt Elvis en doet dat vanavond in het café van Romein. De ruimte is goed gevuld, met voor ’t grootste deel vrouwen. Rond 20.30 uur betreedt Spigt samen met toetsenist Roel Spanjers het podium. Spanjers bijt het spits af met Crying In The Chapel. Met een oudje uit ’54, That’s All Right Momma, horen we de eerste klanken uit Spigt haar schorre keel. Haar ietwat hese stem blijkt goed te combineren goed met Presley’s repertoire.

Are you lonesome...

“Mocht je je eenzaam voelen vanavond, dan ben je hier op de juiste plek.” Aldus Spigt, die vervolgens, heel voorspelbaar, Are You Lonesome Tonight inzet.  Wat opvalt bij dit langzame nummer, is dat het wat rumoerig is in de zaal. Dit stoort sommige Spigt-fans maar lijkt de Rotterdamse zangeres weinig te deren. “Ik weet niet of het normaal is dat de bar open blijft tijdens het optreden? Ik zou zeggen, ja!” Bij Devil In Disguise begint de zaal voorzichtig mee te deinen.

Elvis  is een beetje alive

“Dit is de eerste keer dat we dit zo doen. Omdat we beide enorme Elvis-fans zijn”. Dat is te merken want het optreden is soms net een jam- of repeteersessie. Het past wel bij de sfeer deze avond. Een beetje rommelig. Bij Always On My Mind wordt er dan eindelijk meegezongen. Spanjers doet daarna een country-rock nummer uit de jaren ’70, I Washed My Hands In Muddy Water. Wanneer Spigt de harmonica ter hand neemt, blijkt dat een welkome aanvulling. Instant rock & roll. Elvis lijkt heel even een beetje ‘alive’ in Romein.

Staande ovatie

Er volgt een pauze die net iets te lang duurt. Hierdoor wordt het nog rumoeriger in de zaal. Bij de volgende ballad merkt Spigt dan toch op dat het net een kippenhok is. Bij Hounddog lijkt ze revanche te nemen maar na Stuck On You volgt weer een langzaam liedje. Dan wordt het getetter lichtelijk storend. Als toegift doet het duo nog een oudje, Blue Moon. “Dit is één van onze favorieten geworden. Nu moeten jullie wel stil zijn, anders vertik ik het om te zingen.” Aldus een dreigende Frédérique Spigt. Helemaal stil wordt het niet maar ach, een staande ovatie maakt veel goed.

 

Datum concert: vrijdag 21-05-2010
Locatie: Romein, Leeuwarden
Opkomst: uitverkocht (80 man)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland