Daily Bread moet gigs afzeggen wegens buitenlandse interesse

Opnames nieuwe EP met ‘bijzondere keuze’ voor producer

Fiona Fortuin ,

De interesse in het buitenland voor Daily Bread is zo groot, dat de Friese band er enkele shows in eigen land voor heeft moeten afzeggen. Ook gaat de band eind juni de studio in voor een EP. "De keuze voor de producer zal een bijzondere zijn."

Opnames nieuwe EP met ‘bijzondere keuze’ voor producer

De interesse in het buitenland voor Daily Bread is zo groot, dat de Friese band er enkele shows in eigen land voor heeft moeten afzeggen. Vorig jaar is het trio naar Zwitserland gegaan voor een paar optredens, dankzij de aanwezigheid van een boeker op Eurosonic/Noorderslag 2009. Bassist Chris Mulder: “Diezelfde boeker kwam dit jaar terug en nam boekers mee uit Noorwegen, Italië en Oostenrijk. Volgend weekend spelen we in Wenen. Vanaf dan zullen we vooral weekenden naar het buitenland gaan voor promoshows. Niet om ons album te promoten, maar onszelf.”

In oktober vorig jaar bracht Daily Bread Well, You’re Not Invited uit, een debuutalbum met ‘sexy garage dance’, zoals ze hun muziek zelf graag noemen. Sindsdien heeft de band veel in Nederland gespeeld. Toch heeft Mulder het gevoel dat het buitenland meer interesse heeft in hun muziek. “In Zwitserland ging het publiek helemaal uit het dak. We zijn er in elk geval op dit moment erg druk mee.” Want naast bovengenoemde landen is er ook contact met een grote boeker in de Verenigde Staten. “Hopelijk zit CMJ en SXSW voor ons in.” In Spanje zijn ze door een radiozender, volgens Mulder vergelijkbaar met 3FM, via een wedstrijd gekozen om te komen spelen op het festival Music Day. “Dat is op 20 juni. Toen we hoorden dat we daar zouden spelen, hebben we alles in gang gezet om ook het album daar uit te kunnen brengen. Dat is gelukt. Vijf dagen daarvoor komt hij uit.”

Eind juni gaat Daily Bread opnieuw de studio in voor de opnames van een EP. Wie de producer zal zijn, wil Mulder nog niet zeggen. Wel kan hij vertellen dat het een bijzondere keuze zal zijn. “Hij doet veel in elektronische muziek.” Sinds het debuut is de band een andere richting opgegaan. “Toen luisterde ik heel veel sixties, op dit moment is dat wave. We zijn in onze nieuwe songs minder punky en gaan meer de diepte in.”