Wicked Jazz Sounds wil de love zien

Voetjes van de vloer in Romein

Tekst: Ico Balt Foto's: Rob IJpma ,

Geen gepriegel met gitaren of loodzware drums, maar een avond om te dansen en lachen in Romein. De negen koppige Wicked Jazz Sounds band en een dj verzorgen 4 uur lang de muziek en krijgen de voetjes van de vloer.

Voetjes van de vloer in Romein

Om acht uur gaat de zaal open en al gauw druppelen de mensen naar binnen. Het is aan iedereen te merken dat deze avond bedoeld is om te dansen, te lachen en niet te veel bij de muziek stil te staan (en dit letterlijk). Een DJ collectief gooit er al vast wat sfeer in. Maar iedereen spaart z’n energie totdat de instrumenten op het podium bespeeld zullen worden.

Het duurt exact twee uur en een kwartier voordat de bandleden opkomen. Zonder voorprogramma. Je zou bijna verwachten dat er helemaal niks meer gaat gebeuren, maar integendeel. Vanaf de eerste noot die de band speelt is de zaal volop in beweging. Iets wat je tegenwoordig te weinig ziet bij bands en erger nog, zelfs bij hoofdacts.

De wachttijd wordt in het eerste nummer onmiddellijk goed gemaakt. De negenkoppige band speelt met volle overtuiging en enthousiasme. Dit slaat als een virus over op het publiek. ‘Love,’ zegt de in glitter and glamour geklede frontvrouw ‘ik wil de love zien vanavond!’. De muziek is tot in de details uitgewerkt, foutloos gespeeld en de muzikanten lijken er niet eens moeite voor te hoeven doen.

Toch is het niet helemaal wat je zou verwachten van Wicked Jazz Sounds. Iets wat niet perse negatief hoeft te zijn. De band wijkt namelijk nogal af van het eerdere concept. Where Jazz Meets Dance, een platform van dj’s, vj’s en improviserende muzikanten, blijkt nu plaats gemaakt te hebben voor de traditionele band met uitgewerkte liedjes. Niet een ramp want de deze band is straks, leuk om naar te kijken en speelt bovendien goeie en pakkende nummers. Ook het publiek heeft nergens moeite mee en dus verloopt de avond zoals hij zou moeten verlopen, dat is aan iedereen te merken. Missie geslaagd, tot de volgende keer!

Wie: Wicked Jazz Sounds Band
Waar: Poppodium Romein
Opkomst: Een half gevulde zaal