Friese Flitsen week 9

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Bavianenvoer wint eerste voorronde KPvF
In ’t Badhus te Zwaagwesteinde vond vorige week vrijdag de eerste voorronde van de Kleine Prijs van Fryslan plaats. De Kleine Prijs van Fryslan is de talentenwedstrijd van voor popmuziek in Friesland. Deze eerste voorronde werd gewonnen door Bavianenvoer. Twee van de vier rappers van Bavianenvoer wonnen eerder al de Fryske Flow, de rapcontest van Froeks.tv. De huisband van ’t Badhus, Jarretank, ging er vandoor met de publieksprijs.

Met Disintegrate door de oefenruimte van The Rock Productions
Zoals we eerder al berichtten, is Disintegrate bezig met het opnemen van hun debuut album. Om de weg daar naar toe kleur te geven, brengen ze iedere maand verslag uit via YouTube. Het eerste filmpje staat inmiddels online en daardoor kun jij zien hoe het oefenen van de metalhelden in zijn werk gaat.

Joppop en nog meer KPvF
Joppop, het festival van ’t Jop in Oosterwolde, organiseert ook een bandcontest. Winnaars van deze contest verdienen een plekje op het grote Joppop. Daarnaast krijgen de winnaars van de finale een wildcard voor de Kleine Prijs van Fryslan en belanden ze daardoor meteen in de halve finale. De tweede Joppop Battle werd gewonnen door Vicious Circle. De eerste battle werd gewonnen door Marius.

3VOOR12/Friesland kanaal op Froeks.tv
Beetje bij beetje verovert 3VOOR12 Friesland het Friese internet en in de personen van Froeks.tv zijn de partners in crime gevonden. De nieuwe website van Froeks.tv herbergt een heus 3VOOR12 Friesland kanaal. Op dit kanaal vind je nu al clips van verscheidene Friese namen en in de nabije toekomst komt daar nog veel meer bij. Zap niet verder!

Jean Parlette brengt nieuwe episode uit
Tegenwoordig kun je gewoon lid worden van een band. Jean Parlette maakt het mogelijk met hun Le System. Wellicht de manier om de kop boven water te houde in deze laagtijdagen van de muziekindustrie, want het houd de productiekosten laag. Jean Parlette wil iedere drie maanden een episode uitbrengen en deze week is er ook daadwerkelijk weer eentje uitgebracht. Doe dat downloaden en word lid van Jean Parlette. Omdat het kan.