Friese Flitsen week 12

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Kensington Arms heeft de wapens gepoetst
Voor een band die normaalgesproken uitermate veel lawaai produceert, was het de afgelopen tijd vrij stil rondom Kensington Arms. Gitarist Rudy Land liet in een reactie weten waarom dit kon gebeuren en praatte ons bij over de toekomst. Zo kon bassist Paul de ‘geestelijke en fysieke beproevingen’ die het spelen bij Kensington Arms met zich meebrengen niet meer aan. Daarnaast vertrekt zanger Hidde voor vijf maanden naar Japan om daar voor zijn studie ‘beestjes uit bomen te schudden.’ Het bulderend laag en de schreeuw worden tegenwoordig ingevuld door respectievelijk Aldert en Gosse. ‘Dit alles zal ons er de komende echter tijd geenzins van weerhouden om met een bult nieuwe nummers verschillende podia onveilig te maken! Wees voorbereid,’ aldus Rudy Land.

Met een kabouter naar No Bowling
Als deze rokjesdag je het huis uittrekt, trek dan door naar Drachten, want daar kun je kabouters zoeken. Geen kabouters in rokjes, maar wel kabouters die jou gratis toegang voor No Bowling geven. Het festival, dat op zaterdag 3 april plaats vindt in De Lawei, geeft voor iedere No Bowling kabouter twee vrijkaarten. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Poppodium Iduna, de Academie voor Popcultuur en jouw eigen 3VOOR12 Friesland. Laatstgenoemde heeft een eigen podium en natuurlijk willen we jou daar heel graag begroeten. Met namen als Hausmagger, The Hot Stewards en A Liquid Landscape in je hoofd ga je NU op zoek naar kabouters.

Marijke Roskam wil achter de knoppen van 3FM
Ze is al sidekick van Eric Corton bij 3VOOR12RADIO, het avondprogramma van Radio 3FM, maar ze wil meer. En  er is een mogelijkheid. GeenStijl kwam deze week met een poll en daarin werden Giel Beelen en Claudia de Breij verkozen tot de slechtste DJ’s van 3FM. Natuurlijk zijn wij GeenStijl niet en willen wij niet de eerder genoemde DJ’s downplayen, maar als er dan toch vervangers moeten komen, dan tippen wij Marijke Roskam. De Friezin heeft zelf al initiatief getoond door plaats te nemen in de banken van de 3FM Radio-DJ School en haar campagne op Twitter is vandaag los gebarsten.  Wil jij Marijke ’s nachts horen op 3FM? Twitter de reden naar @3FMDJschool

The Montanas treden op in bedevaartsoord
Het hoeft je niet meteen iets te zeggen, maar de echte liefhebbers en oude vandagen weten dat de Cavern Club de club bij uitstek is als je van The Beatles houdt. The Montanas uit Leeuwarden houden van The Beatles en voor hen gaat een droom in vervulling. ‘Het leukste bandje van Leeuwarden’ is namelijk geboekt voor het International Pop Overthrow festival. Het reizende festival doet heel Noord-Amerika aan en is ook ieder jaar te vinden in Liverpool. The Cavern Club is de spot voor Indie en Britpop en om die reden mogen The Madd en The Montanas in de club van de vroege Beatles spelen. 3VOOR12 Friesland houdt de vinger aan de pols en bericht jou te zijner tijd over de ontwikkelingen in Liverpool.

Methusalem presenteert debuutalbum
De metalen mannen van Methusalem zijn de studio in geweest. Daar wisten wij niks van af, maar ze hebben ons wel laten weten dat het album volgende week donderdag gepresenteerd wordt. De plaat, Unite and Conquer, werd vorig jaar opgenomen en kwam tot stand door een samenwerking met internationaal gerenommeerde studio’s en producers. Methusalem zal tijdens de presentatie niet alleen strijden, daar ze bijgestaan worden door Ruffians uit de Verenigde Staten, Conquest of Steel uit Engeland en het Friese Sadotank. Dit alles vindt plaats in de Gloppe en de entree bedraagt een luttele 5 euro.

37 deelnemers Liet 2010
Maarliefst 37 bands en solo-artiesten doen in de maand april mee aan een van de voorrondes van van het Friese songfestival Liet 2010. In deze voorrondes kunnen de pompeblêd muzikanten zich kwalificeren voor Liet 2010. Liet is de competitie voor het Friese nieuwe lied, zoals dat live gespeeld wordt. Check hiernaast de deelnemerslijst. De finale van Liet 2010 vindt op zaterdag 22 mei plaats in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.