Friese Flitsen week 11

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Poppeslok van SPREAD op 3VOOR12 Friesland Festival
Het enige echte talentenmagazine van Friesland, SPREAD, komt zeer binnenkort met het tweede nummer op de planken. Vooralsnog is er helemaal niet geproost op dit product van Friesland Pop en 3VOOR12 Friesland. Het 3VOOR12 Friesland Festival, wat volgende week zaterdag plaats vindt, is de perfecte gelegenheid om SPREAD in de wieg te leggen en jullie er om heen te laten dansen. Mis het niet en SPREAD the word!

Disintegrate geeft details
De death/trash metal band Disintegrate lijkt eensgezind te zijn als het gaat om de invulling van hun nieuwe album. Zo is de naam bekend en geven ze alvast een tracklist weg. Het album krijgt de naam Parasites of the Shifting Future, herbergt 11 nummers  en is nu alvast te bestellen. Wie een mailtje stuurt naar Disintegrate, krijgt een exclusieve bonus-dvd met daarop live optredens en een bonus nummer cadeau. Het album wordt op 15 mei in Het Bolwerk gepresenteerd aan het publiek. Bekijk hier het tweede studio report.

Club 3VOOR12 Friesland            
Naast het 3VOOR12 Friesland Festival organiseert 3VOOR12 Friesland nog een tweetal clubavonden. 21 mei komt Moore, een nieuw project van onder andere MG=MW’s Peter Reen,en Queenbee naar Scooters. QueenBee is een vrouwelijke punk band, van wie we zeer binnenkort een debuutalbum kunnen verwachten.  Daarnaast kunnen we alvast vertellen dat we 30 juli hoogstwaarschijnlijk met een Britse band, die op het punt van internationaal doorbreken staat, op de proppen komen.  

Drum ‘n’ bass en dubstep doen het in Drachten
Onze recensent Jolanda Booi mailde ons het volgende: Wie houdt er niet van; nietsvermoedend ergens binnen lopen en in een feestje met een goede sfeer belanden.In Iduna in Drachten organiseert men sinds lange tijd weer eens een Drum ’n’ Bass-avond. Met als hoofdgerecht Black Sun Empire. Waar dit genre muziek eerst niet echt wilde slagen in het Poppodium, laat vanavond een volle zaal en goed gemutst publiek zien dat zij blij zijn met de programmering. Van lang dansen krijg je het warm en dus komen zelfs blote basten tevoorschijn. Het is voetjes-van-de-vloer-werk, de hele avond lang. Ook de dubstep van de Utrechtse René Verdult valt in de smaak.