Friese Flitsen week 10

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Programma Befrijdingsfestival rond
Ook dit jaar wordt de bevrijding van Nederland gevierd zoals het gevierd hoort te worden. Met muziek. Voor het hoofdpodium heeft de organisatie dit jaar onder andere Junkie XL, Ilse de Lange en Miss Montreal weten te strikken. Het podium van Friesland Pop doet het met Audio Adam, BlackboxRed, New Killer Stars en meer, terwijl Lucky Fonz III de Prinsentuin een aai geeft. Het volledige programma is te vinden op de website van Befrijdingsfestival Fryslan.

The Heatmachine met Rode Oortjes naar Gideon
In Groningen vond afgelopen weekend het Rode Oortjes Festival plaats. Dit is een van de belangrijkste bandcontests van de provincie Groningen en deze laat bands zich in twintig minuten presenteren. The Heatmachine heeft gewonnen en dat levert ze een aantal uren studiotijd en een optreden op A Rocketride to Gideon Music Festival op. Yorn Overwijk van The Heatmachine liet 3VOOR12 Friesland dat ze meer van zich zullen laten horen: ‘We kunnen nu eindelijk een serieuze E.P. opnemen.’

Romein raakt de Kluts maar niet kwijt
De titel suggereert dat Kluts een last is, maar niets is natuurlijk minder waar. Kluts, het project van studenten van Pop en Media en de Academie van Popcultuur, is toe aan de tweede editie van het jaar. 24 maart aanstaande kun jij genieten van optredens van Kakkmaddafakka, Awkward I en A Liquid Landscape. Tussen de optredens door is er ruimte voor kunst en kun je zelfs gamen. Op een scherm van 5 bij 5 meter laat jij Poppodium Romein zien hoe hard jij oldschool Nintendo spellen pwnt.

N.N.B. hat hun plaatsje klear
De naam van de Friese punkrockers uit Dronrijp is nog altijd onbekend. En na een jaar of drie mogen we er ook best vanuit gaan dat het N.N.B., ofwel Nog Net Bekind blijft. Desalniettemin siert de naam steeds meer posters en lijken de jongens namen als Bombarje en zelfs Strawelte voorbij te streven. Onder Marista Records is vorige week hun eerste plaat Rocke & Beuke verschenen.

Pioneers of Love neemt op
Het najaar van 2009 stonden in het teken van optreden met Moke en het voorjaar van dit jaar staat volledig in het teken van de opname van New Frontiers. De wave golft door en de Pioneers maakten er zelf beelden van. Kijk zelf!