Is het alweer weekend? (week 26) Is het alweer weekend? (week 26)

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, Wymer Praamstra

Is het alweer weekend? (week 26)

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Wymer Praamstra ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Waar Romein en Het Bolwerk het voor deze zomer al gezien houden, gaat Iduna nog net een weekendje langer door. En niet met het minste programma. Vrijdagavond staan The Ploctones, een groep rond Boy Edgar Prijs 2010 winnaar Anton Goudsmit, op het programma. The Ploctones staat aan de absolute top van de Nederlandse jazzscene en staan later dit jaar ook op onder andere North Sea Jazz. De muzikale omlijsting van de avond komt van niemand minder dan Jules Deelder. De charismatische dichter met zijn kenmerkende zonnebril is een jazz-expert pur sang en zal met zijn platenkeuze het publiek opwarmen en warmhouden.

Een dag later is het alweer raak in Iduna met de seizoensafsluiting. Voor nop kun je Neuk!, Cornered, 21 Gun Salute en Chelsea Smile zien spelen. Neuk! is een Nederlandse hardcore-rap-band die al sinds 1995 bestaat en nog steeds even scherp en hard speelt als in hun begindagen. De drie supportacts, waarvan twee Fries, maken ook hardcore. Het kost niks, dus gaan kan altijd uit!

Een dag later staat half Friesland in het teken van dancemuziek. In Drachten zullen op het Kiryat Ono Plein tijdens de tweede editie van Dencity onder andere Erick E, B.R.U.C.E. (Tom Trago en Pepijn Lanen), Bassmachine, Asino ft. Semson en Black Sun Empire draaien. In Leeuwarden komen onder andere locale held Kay Wilder en de Nederlanders Marco V en Chuckie draaien tijdens de DanceTour. Beide zijn gratis, kies maar uit!

Volgende week dinsdag kunnen de blues en rockabilly liefhebbers hun hart op halen in de Gloppe. Barry Nice and the Nice Guys is de locale support bij de grote heren van Th* Legendary Shack Shakers uit Amerika. Deze wereldberoemde band is alom geprezen en staat normaliter in podia als Paradiso te spelen. Een unieke kans dus, voor maar €5 in de Gloppe.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland