Gitaar gezocht voor kindertehuis Tadzjikistan

Heb jij op zolder nog een gitaar liggen?

Oud-Friesland Pop stagiaire Anna-Rixt Meekma is op zoek naar een oude gitaar, die zij over twee weken mee mag nemen naar een kindertehuis voor gehandicapte kinderen in het arme Tadzjikistan.

Heb jij op zolder nog een gitaar liggen?

Over ruim twee weken vertrekken medewerkers van de Friese stichting Sviatslov, samen met 15 jonge vrijwilligers van de protestantse gemeente Burgwerd-Lollum, naar Tadzjikistan. Zij gaan daar een kindertehuis opknappen en uitstapjes maken met de kinderen. In het tehuis wonen 260 kinderen met een handicap, maar er is slechts één bad, slecht eten en er is geen kachel. Het voormalige Sovjet-land Tadzjikistan is nog altijd één van de armste landen ter wereld.
 
Anna-Rixt Meekma, tot voor kort stagiaire bij Friesland Pop, is één van die vrijwilligers. Zij is nu dringend op zoek naar een oude gitaar, die zij mee mag nemen naar Tadzjikistan. Daarmee willen de vrijwilligers de kinderen spelenderwijs leren om muziek te maken. Na vertrek van de vrijwilligers blijft de gitaar achter in het tehuis.
 
Heb jij op zolder nog een gitaar liggen waar je al jaren niet meer naar omkijkt? Ben je bereid om de gitaar te schenken aan de gehandicapte kinderen van Tadzjikistan? Neem dan contact op met Anna-Rixt via a.meekma@hotmail.com of via 06-55580240.