Friese Flitsen week 29

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over BlackboxRed, Grootmeester Jan, Het Troubadour Treffen en Malle Pietje & de Bimbo's.

Kort popnieuws uit de provincie

BLACKBOX RED

In de vorige Friese Flitsen maakten we al bekend dat A Liquid Landscape en Gumnaam de halve finale van de Grote Prijs van Nederland hebben bereikt, niet veel later kregen wij het bericht dat ook de jongelingen van BlackboxRed daar aan toegevoegd kunnen worden. Net als A Liquid Landscape zullen zij deelnemen aan de halve finale in de categorie Rock/Alternative.

GROOTMEESTER JAN

Bloed kruipt waar het gaan moet! Na vijf jaar stilte sinds zijn solodebuut Collaboratorium, verschijnt er ineens een nieuwe track van GrootMeester Jan. Gratis en voor niks af te halen via SoundCloud.

DE PRINSENTUINCONCERTEN

Ook deze zomer kun je weer genieten van een reeks gratis concerten in de Leeuwarder Prinsentuin. Aanstaande zondag trappen ‘de Verenigde Naties van de Hiphop’ L4 en de lokale talenten van De Basis het seizoen af.
Op 22 augustus is er een Troubadour Treffen in de Prinsentuin met onder meer A Balladeer, Tom Pintens, Piter Wilkens en de Amerikaan Dusty Straw. Voor meer info over de gratis concerten zie: Prinsentuin Concerten.

MALLE PIETJE EN DE BIMBO'S

Ooit het publiek van De Wereld Draait Door zien pogoën? Malle Pietje en de Bimbo’s kregen het voor elkaar! Frontvrouwen Kiki en Jane ogen misschien snoezig, maar vergis je niet: snoeiharde en ongecompliceerde punk raggen de dames uit hun gitaren. Hun nummer ‘Tienerhoer’ werd een ware cult hit en bereikte een nummer 1-plaats op een download hitlijst. Deze zomer komt hun nieuwe plaat, La Vida Vulva, uit. Podium Asteriks haalt deze raggende dames op 23 juli naar de Blokhuispoort, voor 3,99 euro maak jij het live mee.