Friese Flitsen week 28

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over A Liquid Landscape, Gumnaam, SPREAD 3, Damian Keane en Delta Funktionen.

Kort popnieuws uit de provincie

Grote Prijs
Afgelopen week werd bekend dat de Friese talenten van A Liquid Landscape en Gumnaam door zijn in de strijd om de Grote Prijs van Nederland. De Grote Prijs van Nederland is de grootste en langstlopende nationale artiestencompetitie. A Liquid Landscape staat in de halve finale in de categorie Rock/Alternative en Gumnaam in de categorie Dance/Producers. De halve finales worden in september gehouden en uiteraard houdt 3VOOR12 Friesland jullie op de hoogte.

Spread

De nieuwe SPREAD is weer uit! Ren dus snel naar je lokale platenboer, bibliotheek, poppodium of school, want ook dit nummer staat weer vol met interessante artikelen. In deze editie interviews met onder andere De Basis, Patrick Kramer, Elske deWall en Crucial Attack. Geen zin om naar de winkel te rennen? Online lezen kan sinds kort ook: http://www.spreadfriesland.nl/.

Straattour
AvP muziekstudenten, Marije de Vries en Masha Schenkel, wagen zich twee weken lang in de wereld van straatmuzikanten. Deze zomer startten zij een tien steden tour door Nederland. Op uiteenlopende plaatsen onderzoeken zij hoe men reageert op een vrouwelijk straatmuzikantenduo. Zo spelen zij onder andere in een Vogelaarwijk, een yuppenwijk en ook op de Wallen in Amsterdam. Dinsdag 13 juli aanstaande spelen ze in Leeuwarden. Meer weten? Marije en Masha houden dagelijks een weblog bij: www.straattour.blogspot.com.

D.A.G.
Je wekelijkse portie gymnastiek op dinsdagavond, duurt in week 28 en 29 maar liefst 4 uren. De DinsdagAvondGymnastiek zal in deze weken om 20.00 uur beginnen en kent een aangepaste programmering. Week 28 brengt de Leeuwarder techno legende Damian Keane en huidige trots Delta Funktionen naar de studio. De uitzending in week 29 zal worden omgedoopt in een Arthouse special. Tune in via de livestream: http://www.mercuriusrtv.nl/index.php/radio/luisterlive.