Een optreden uit het boekje

“Wat een heerlijke doorgeslagen Tex-mex!”

Tekst: Cilla Geurtsen Foto's: Frieda Vuur ,

Ook Podium Asteriks moest vanwege het WK voetbal wat schuiven met de tijdsindeling, maar door het voorprogramma Barry Nice & The Nice Guys grotendeels in de rust van Nederland - Uruguay op te laten treden, kon iedereen die The Legendary Shack Shakers wilde beluisteren gewoon de wedstrijd zien en hoefden er dus geen vervelende keuzes gemaakt te worden.

“Wat een heerlijke doorgeslagen Tex-mex!”

Er moest even wel wat geschoven worden met de tijdsindeling van de avond. Want de boekers van Podium Asteriks konden ook niet bevroeden dat de voetballers van Nederlandse equipe tot de halve finales van het WK door wisten te dringen. Maar door het voorprogramma Barry Nice & The Nice Guys grotendeels in de rust van de wedstrijd Nederland – Uruguay op te laten treden, kon iedereen die The Legendary Shack Shakers wilde beluisteren in de bovenzaal van De Gloppe gewoon de wedstrijd zien en hoefden er dus geen vervelende keuzes gemaakt te worden.

En gelukkig maar, want het optreden van The Legendary Shack Shakers was er eentje uit het boekje. In een werkelijk verbazingwekkend moordend tempo slingerden de muzikanten hun, van mondharmonica solo’s en pompende contrabaslijnen doordrongen songs, de tamelijk warme zaal in. De drummer jakkerde maar door en gaf bovendien een indrukwekkend lesje hoe je überstrak goede breaks moet spelen. Voor veel muzikale variatie moet je natuurlijk niet bij deze band aankloppen, want van een ballad hebben deze Amerikanen nog nooit gehoord, maar voor een potje energie opdoen ben je overduidelijk wel aan het juiste adres. De band levert power in het kwadraat af.

Dat Nederland de wedstrijd tegen Uruguay wist te winnen en zo de finale van het WK behaalde, verhoogde de feestvreugde natuurlijk wel. Er ontstond in De Gloppe al snel een sfeer die te vergelijken was met, pak m beet, de sfeer bij een concert van Rowwen Heze. 'Wat een heerlijke doorgeslagen Tex-mex,' verzuchtte een bezoeker na afloop van de korte toegift. En daar had diegene volledig gelijk in. Een perfecte band als afsluiter van een perfecte voetbalavond.

Gezien: The Legendary Shack Shakers
Waar: The Gloppe, Leeuwarden (Podium Asteriks)
Wanneer: De avond van Nederland - Uruguay
Opkomst: 100 bezoekers