Daily Bread tekent bij internationaal boekingskantoor The Agency Group Daily Bread tekent bij internationaal boekingskantoor The Agency Group

Nieuwe EP opgenomen met Vlaamse producer Styrofoam

, 3VOOR12 NL Erik Zwennes

Daily Bread tekent bij internationaal boekingskantoor The Agency Group

Nieuwe EP opgenomen met Vlaamse producer Styrofoam

3VOOR12 NL Erik Zwennes ,

Het gerenommeerde internationale boekingskantoor The Agency Group (TAG) gaat in zee met de Nederlandse rockband Daily Bread. TAG is een van de grootste kantoren ter wereld en behartigt belangen van onder meer The Gaslight Anthem, Gossip en Amy MacDonald.

Nieuwe EP opgenomen met Vlaamse producer Styrofoam

Het gerenommeerde internationale boekingskantoor The Agency Group (TAG) gaat vanaf eind dit jaar in zee met de Nederlandse rockband Daily Bread. TAG is een van de grootste boekers ter wereld en behartigt belangen van onder meer The Gaslight Anthem, Gossip en Amy MacDonald. The Agency Group bestaat uit zo’n vijftig agenten wereldwijd, boekt de shows van ongeveer duizend artiesten en houdt kantoor in London, New York, Los Angeles, Toronto, en Malmo. Daily Bread gaat in zee met het Noord-Amerika team. De Europese boekingen blijven in handen van individuele boekers in de diverse landen. Met de samenwerking is de intentie uitgesproken om de Amerikaanse markt te betreden.
 
Er zijn gesprekken gaande met diverse Amerikaanse labels om de muziek van Daily Bread daar uit te brengen. Dit zal als het meezit gepaard gaan met een tour in maart 2011. Mogelijk zal de band showcasefestivals CMJ en SXSW aan doen. Manager Andries van Wieren vertelt dat met TAG als partner een dergelijk avontuur veel meer zin heeft. “We hadden helemaal niet het plan om Amerika te proberen. Eerst wilden we ons richten op Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daily Bread speelde op het Zwitserse Paléo festival waar de boeker van Gossip enthousiast reageerde. Vanaf dat moment zijn we in gesprek met dit mooie resultaat. Met TAG aan je zijde heb je er veel meer aan wanneer je wordt uitgenodigd voor CMJ. zij nodigen dan actief mensen uit de industrie uit die vervolgens ook komen, omdat TAG een betrouwbaar en groot kantoor is.”

In augustus van dit jaar zal in Nederland een nieuwe EP van Daily Bread verschijnen. Op deze plaat komen twee oude en twee nieuwe nummers. De nieuwe nummers zijn opgenomen met de Vlaamse producer en artiest Arne Van Petegem a.k.a. Styrofoam. De mix en mastering wordt gedaan door Amerikaan Pete Lyman die dat eerder deed voor onder meer No Age, Avi Buffalo en Black Rebel Motorcycle Club. Daily Bread gitarist Chris Mulder is enorm blij met het resultaat van de opnames in Excelsior’s Sound Enterprise Studio. “We zijn weer veel verder dan ten tijden van ons debuutalbum. Het geluid is veel groter, frisser en met een toffe groove. Producer Arne heeft me veel geleerd over geluid en techniek.” De band heeft nog geen naam voor de nieuwe EP. Mulder kan zich een eventueel Amerikaans avontuur nog niet echt voorstellen. Ik ben er nog nooit geweest. Het is in ieder geval op deze manier een stuk interessanter dan wanneer je in je eentje alles moet regelen.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland