Customs op Club 3VOOR12/Friesland

Belgische sensatie naar Podium Asteriks

Tekst: Peter Dijkstra ,

Aanstaande vrijdag kan Leeuwarden zich opmaken voor een nieuwe Club 3VOOR12/Friesland. In samenwerking met Podium Asteriks presenteren wij jullie de Belgische sensatie Customs én de winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân Alpine Pack in een dampende Blokhuispoort.

Belgische sensatie naar Podium Asteriks

3VOOR12 Friesland en Podium Asteriks pakken flink uit tijdens de nieuwe Clubavond. Voor nog geen 5 euro ben jij getuige van een avondje Blokhuispoort met twee zeer getalenteerde bands, waaronder onze Vlaamse vrienden van Customs. Onze zuiderburen leveren de laatste paar jaar met regelmaat goede acts af, Customs is daar eentje van en zeker niet de minste. Het voorprogramma zal verzorgd worden door de winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân 2010: Alpine Pack.

How Is Danmark?

Iedereen die wel eens 3FM luistert heeft ongetwijfeld bovenstaande zinnetje wel eens voorbij horen komen. Eenmaal de debuutsingle Rex gehoord en je raakt de regel niet meer kwijt. Customs weten hoe je hitgevoelige nummers maakt, maar daar zou je ze tekort mee doen. Hun debuutplaat Enter The Characters staat bol van duistere postpunk geluiden die in het verlengde liggen van zowel Echo & The Bunnymen als Joy Division. Recentere namen waarmee vaak een vergelijking wordt getrokken zijn Editors en Interpol. Namen om je niet voor te schamen. Met optredens op Pukkelpop (2009) en RockWerchter (2010) achter hun naam, bewijzen de Customs dat ze hard op weg zijn om grote jongens te worden.

Een voorprogramma om niet te missen

Zoals gebruikelijk bij Podium Asteriks wordt het voorprogramma verzorgd door lokaal talent. Alpine Pack mag zich, als winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2010, zonder twijfel onder die noemer scharen. Met de kennis dat Alpine Pack in januari van dit jaar is opgericht is het des te bewonderenswaardiger dat deze heren een half jaar later de KPvF wisten te winnen. Winnen van de KPvF doe je niet zo even. Volgens de jury beschikt Alpine Pack dan ook over een uitstekende ritmesectie, sterke composities en moderne sound. De vergelijkingen met Kings of Leon en Interpol komen dan ook niet uit de lucht vallen.

Wil je vrijdag deel uitmaken van een nu al legendarische avond in de Blokhuispoort? Wees dan verstandig en haal je kaartje in de voorverkoop. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij King Kong Records aan de Leeuwarder Voorstreek 11. Mocht dat niet lukken, dan kun je ook op de avond zelf een kaartje kopen bij Podium Asteriks. Vanaf 20.00 uur heet 3VOOR12 Friesland je meer dan welkom in de Blokhuispoort.