Friese Flitsen week 4 Friese Flitsen week 4

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 4

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Kluts

Na eerdere geslaagde edities in Romein voorgaande jaren is Kluts terug voor een nieuw seizoen. De eerste Kluts is op woensdag 24 februari en naast The Lucky Bastards en The Oceana Company zal Stuurbaard Bakkebaard als hoofdact aantreden. Voor verdere edities zijn onder andere het Noorse Kakkmaddafakka en Excelsior -topper Moss bestigd. Voor een luttele €3,99 entree hoef je het in ieder geval niet te laten.

Klein Prijs van Fryslan

De Kleine Prijs van Fryslân gaat weer los. Op verschillende locaties door heel Friesland kun je weer meedoen aan de voorrondes en zo meedingen naar een finaleplek. Daar zal uiteindelijk de opvolger van Daily Bread en De Basis worden gekozen. Niet alleen bands, maar ook DJ’s,  rappers en andere muzikanten kunnen zich inschrijven. Meedoen? Kijk dan even op de site van de Kleine Prijs.

Dokk’em Open Air

Het metal en hardrock festival Dokk’em Open Air heeft dit jaar iets te vieren. Het bestaat namelijk alweer 5 jaar. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni zal Dokkum veranderen in een metal walhalla. In tegenstelling tot andere jaren zijn er op de vrijdagavond ook al bands te bezichtigen, dit vooral om de campinggangersm die vaak al op vrijdag komen, zoet te houden  tot de zaterdag. In totaal zullen op twee podia 19 bands optreden, waaronder ReVamp, Picture en Stream of Passion.

Into The Great Wide Open

Ook nieuws over het festival Into The Great Wide Open, wat dit jaar van 3 tot 5 september plaats gaat vinden op Vlieland. De voor-voorverkoop voor bezoekers van de vorige editie en nieuwsbriefgeabonneerden is inmiddels uitverkocht. De normale voorverkoop zal op 1 mei starten en de kaartjes zijn €65,- voor iedereen boven de 16.


Opposite Exhale CD

De door ons nog niet eerder opgemerkte Fries Eelco Jellema is onder de naam Opposite Exhale goed bezig in de USA. Zijn album in de opmerkelijke stijl  'opera-industrial-noise' is daar december vorig jaar uitgebracht door Tympanik Records en wordt omschreven als “een massief en meedogenloos album vol met elektronische gestoordheid.”  Een CD-recensie zal binnenkort op 3VOOR12 Friesland verschijnen.


MP3VOOR12 Fryslân

Het is bijna zo ver, de eerste MP3VOOR12 Fryslân nadert zijn voltooing! Deze mp3-verzameling zal in zijn geheel zijn gevuld met veelbelovende en interessante Friese bands en zal gratis downloadbaar zijn, inclusief een exclusief coverontwerp. Wie er precies tussen staan, blijft nog even een geheim. Houd de site scherp in de gaten!

 


 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland