Friese Flitsen Week 3 Friese Flitsen Week 3

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen Week 3

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Greyline gooit plaat op Internet
Het gaat goed met Greyline. Optredens tijdens het Eurosonic/Noorderslag weekend en ze genieten een flinke ‘studiebeurs’ in de vorm van Freesonica +. Het album waarmee Greyline straks op de proppen komt, verschijnt in vol ornaat op het Internet. Op 19 februari kun jij Behind The Masquerade gratis downloaden op hun website. Volgens Greyline is dit deze manier van uitgeven de manier van de toekomst en de weg naar zoveel mogelijk mensen.

Band vindt drummer
Na het vertrek van Wilbert Schippers is het rondom de punkrock band NewSense Memory lange tijd stil geweest. Even leek de band, die nog met het Melkweg publiek flirtte en een ijzersterke plaat uitbracht, stilletjes ten onder te gaan. Tot op heden. In de persoon van Anne Martin Koree ziet NewSense Memory de toekomst en zo staan ze binnenkort met The Apers in Poppodium Romein.

Freeze 2010
Je hebt al plannen of je hebt nog geen flauw idee wat je deze zomer gaat doen. Wat je ook doet, weet dat de nazomer gelengd wordt door het Freeze Festival. Op 25 september vindt het leukste dorpsfeest van Friesland wederom plaats in De Harmonie.

Daily Bread over de landsgrenzen
Voor de 3VOOR12 Landelijk lezer is het alweer oud nieuws, maar desalniettemin vinden we het noemenswaardig dat Daily Bread de grens over gaat. Het debuutalbum Well, You’re Not Invited verschijnt in oktober, via Excelsior parnterlabel Haldern Pop, in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Naast enkele promotende kleine shows is het zeer waarschijnlijk dat Daily Bread de zomerfestivals aldaar aan doet. Klik hier voor het artikel van de collega’s in Hilversum.
15:44u Update: Boekers uit Noorwegen en Italie hebben zich gemeld bij het management van Daily Bread.

BlackboxRed in bewegend beeld
De dame en heer van BlackboxRed hebben op de Academie van Popcultuur een videoclip opgenomen. Volgende week wordt deze vrijgegeven en zien we er meer van.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland