Friese Flitsen week 2 Friese Flitsen week 2

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 2

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Eerste namen No Bowling bekend

Ook dit jaar wordt in Drachten weer het festival No Bowling gehouden. Op de zaterdagavond in het paasweekend (3 april) staan er in De Lawei weer een hele boel leuke dingen op het programma. De eerste namen? Hausmagger, TrenchcoaT en THE HOT STEWARDS. Ook komt er weer een 3VOOR12/Friesland podium. De bands die daar zullen spelen zijn nog niet bekend, maar zodra we wat weten lees je dat natuurlijk als eerste in de Friese Flitsen.

5 jaar Suicidal Birds

Echte plannen om hun vijf jaar bestaan uit gebreid te vieren heeft het duo Suicidal Birds nog niet, maar dat is ook niet raar als je die indrukwekkende speellijst ziet op hun site. Er staan namelijk gigs in Madrid, Lille, St Etienne en Keulen op stapel. Bovendien gaat het gerucht dat de dames in het voorprogramma van Sonic Youth in Madrid gaan doen. De onderhandelingen lopen. Wij duimen even flink voor de beide dames!

Singlerelease Barry Nice and the Nice Guys

29 januari is de presentatie van de eerste single van Barry Nice and The Nice Guys in café Scooters. Kun je niet? Niet getreurd want deze jonge Friese band heeft een indrukwekkend aantal optredens op het programma staan. Ze zijn namelijk door Tryater gevraagd om mee te werken aan het nieuwe Friese reizigende theaterfestival It Brust. Dus van februari tot april zijn de aardige jongens in heel Friesland te bewonderen. Meer weten over It Brust? Binnenkort lees je meer op 3VOOR12/Friesland over dit project. Nu al nieuwsgierig? Kijk op www.tryater.nl

Al een SPREAD gevonden?

Heb je al een SPREAD gevonden? We zijn namelijk vreselijk benieuwd naar jullie mening over dit nieuwste Friese poptijdschrift. Dus post vooral je comment onder deze editie van de FF. Ook zijn we nieuwsgierig naar de vindplek. Vertel het ons.

Ondertussen heeft de Leeuwarder Courant al aandacht besteed aan SPREAD en zijn de ontwerpers, Jelle van Gosliga, Linda Posthuma en Stefan Sloot, geïnterviewd door Omrop Fryslan. Naluisteren kun je hier: http://www1.omropfryslan.nl/Mear_Nijs_65857.aspx?R=A133321

 

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland