De creativiteit zit vooral in de cd hoes

Leeuwarder post-rock duo Tagyeah brengt eerste cd uit

Andrew Cornelis ,

Tagyeah is een nieuw post-rock duo uit Leeuwarden. Dit tweetal, dat onlangs nog te bewonderen was op de laatste 3VOOR12/Friesland-clubavond, heeft een cd opgenomen. Een post-rock cd, ook al omschrijft de band op zijn website zijn muziek als een mix van allerlei stijlen: van funk tot gothtronic en van metal gothic tot disco.

Leeuwarder post-rock duo Tagyeah brengt eerste cd uit

Tagyeah is een nieuw post-rock duo uit Leeuwarden. Dit tweetal, dat onlangs nog te bewonderen was op de laatste 3VOOR12/Friesland-clubavond, heeft een cd opgenomen. Een post-rock cd, ook al omschrijft de band op zijn website zijn muziek als een mix van allerlei stijlen: van funk tot gothtronic en van metal gothic tot disco.

Door het zo uitgebreid verantwoorden van je inspiratiebronnen zou  je je meteen al kunnen afvragen waar de eigen creativiteit gebleven is. Misschien wel op de cd hoes, want hierop zijn van alle songs slechts de beginletters van de titels vermeld. Als je drie songtitels weet te raden kun je deze cd trouwens zelfs winnen. Best nog een lastige klus.

De composities op deze cd zitten goed in elkaar en sommige instrumentpartijen zijn aantrekkelijk om naar te luisteren. Het stemgebruik klinkt echter hier en daar wel wat verveeld en is bovendien niet zo overtuigend en voorzichtig ingemixt. Tel daarbij de plastic aandoende synthesizer- en drumsounds op en deze band is zonder meer te plaatsen binnen een postmodernistisch paradigma dat kunst dood is. Alsof ‘De schreeuw’ van Munch dit keer door Warhol vervaardigd is, als een ‘tag’ op een blik, yeah!

De cd winnen? Kijk dan op http://tagyeah.com/