Terug naar de bluesbasis met Barry Nice And The Nice Guys Terug naar de bluesbasis met Barry Nice And The Nice Guys

Jeugdige bluesrock formatie overtuigt op 13e Roekrock festival

, tekst: Cilla Geurtsen foto´s: Jort Klarenbeek

Terug naar de bluesbasis met Barry Nice And The Nice Guys

Jeugdige bluesrock formatie overtuigt op 13e Roekrock festival

tekst: Cilla Geurtsen foto´s: Jort Klarenbeek ,

Een festival openen is nooit een makkelijk opgave. Maar het jeugdige viertal Barry Nice And The Nice Guys draait zijn hand er niet voor om tijdens het dertiende Roekrock festival in Weidum. Binnen twintig minuten staan de eerste dames voor het podium en gaan iets verderop in de zaal de voeten al van de vloer.

Jeugdige bluesrock formatie overtuigt op 13e Roekrock festival

Een festival openen is nooit een makkelijk opgave. Maar het jeugdige viertal Barry Nice And The Nice Guys draait zijn hand er niet voor om tijdens het dertiende Roekrock festival in Weidum. Binnen twintig minuten staan de eerste dames voor het podium en gaan iets verderop in de zaal de voeten van al de vloer.

En terecht, want het enthousiasme spat vanaf het begin van het optreden van het podium af. Alleen in het begin van de set zit nog een klein energiedipje, maar verder blazen de vier winnaars van de Friese editie van de Kunstbende hun bluesrock vol gas de zaal in. Leadvocalist en songwriter Jesse de Jong bezit een prima bluesstem, hoewel hij hier en daar een beetje onverstaanbaar is. Leadgitarist Julian haalt ondertussen ook nog eens zeer venijnige en indrukwekkend snerpende gitaarrifs uit zijn instrument. Deze jongens doorgronden de blues in veel van haar facetten al heel behoorlijk: “Aahhhh. Let me tell you a story....” 

Het viertal speelt gedurende drie kwartier voornamelijk eigen werk. Alleen de covers “Never Be Clever” van Herman Brood en “Foxy Lady” van Jimi Hendrix komen voorbij. Aan einde van de setlist spelen de mannen, hun vorige week gepresenteerde, single “One More Drink”. Maar het is niet eens dit nummer dat de meeste indruk maakt. Die eer is aan het laatste nummer van de setlist: “Mysterious Turk”; inderdaad vorige week nog verschenen op de eerste versie van MP3VOORFriesland. Tijdens deze apotheose bespeelt de ene gitarist zijn instrument in zijn nek terwijl de andere al kronkelend op de grond ligt te raggen. Genoeg om naar te kijken dus en daarnaast is het  bijkans onmogelijk om stil te blijven staan, zo energiek wordt deze blues gebracht.

Met deze performance skills en de enorme hoeveelheid optredens die nog op het programma staan, zou het de komende maanden wel eens hard kunnen gaan met dit kwartet. Al met al een prima opening van het wederom druk bezochte Roekrock Festival in Weidum waar naast Barry Nice and The Nice Guys ook The Accelerators met hun mega energieke punk zichzelf goed in de kijker wisten te spelen.

Wie: Barry Nice And The Nice Guys
Waar: Roekroek Festival in Weidum
Bezoekers: Ruim 600

Overige bands: Kingston Lee, Bert Heerink en band, Navarone, Accelerators en Troy Torino.

Meer lezen over Roekrock? We spraken al eens met een van de bedenkers van dit festival.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland