Friese Flitsen week 7 Friese Flitsen week 7

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 7

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Greyline

Goed nieuws voor Greyline fans en liefhebbers van muziek van het iets hardere slag. Vanaf gister is de nieuwe CD van Greyline, Behind the Masquerade, op vinyl verkrijgbaar en ook gratis te downloaden vanaf de Greyline site. Het negen nummers tellende album doet denken aan voorbeelden van de band; Baroness, Mastodon en Poison the Well. Luisteren maar!

Boris Bunnink

Ook van de Leeuwarder techno/minimal artiest Boris Bunnink is deze week een album uitgekomen. Onder alias Conforce heeft hij een tien nummers lang album uitgebracht dat Machine Conspiracy heet. Gratis is hij helaas niet, maar wel voor te koop op vinyl en CD bij onder andere Rush Hour en Clone.

Waldrock

Deze week werd bekend dat Waldrock dit jaar niet door zal gaan en ook de toekomst in de volgende jaren is nog zeer ongewis. Na decennia lang een vitale rol te hebben gespeeld in de Friese en ook zeker Nederlanse metal-scene kunnen we dit natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Een eerste burgerinitiatief is al in de vorm van een Waldrock-gaat-door-hyves. En we moedigen uiteraard iedereen aan om verdere acties te ondernemen.

KpvF

De eerste voorronde van de Kleine Prijs van Fryslan is vrijdag 26 februari al weer. In het Badhûs in Zwaagwesteinde spelen Jarretank, Kramtried, Bavianenvoer, Banned For Live en Loaded Roulette voor plaatsen in de volgende ronde en N.N.B. is special guest en afsluiter. Ook de plaats en datum voor de Finalevan de KpvF kan vast in de agenda worden genoteerd: 5 juni in Het Bolwerk in Sneek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland