Friese Flitsen week 6 Friese Flitsen week 6

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 6

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Disintegrate duikt de studio in
De koffie zorgde er afgelopen jaar voor dat de camping van Waldrock op tijd zou zijn voor het optreden van Disintegrate. De ludieke actie wierp vruchten af en het optreden op Waldrock zal ongetwijfeld het jaar van Disintegrate compleet hebben gemaakt. Maar 2009 is alweer even voorbij, dus mag er weer wat gebeuren. Bij deze: Disintegrate duikt de studio in om de opvolger van Destructive Capacity op te nemen. Het resultaat kunnen we in april verwachten en de weg daarnaartoe kan middels videoreports gevolgd worden via het YouTube kanaal van Disintegrate.

Spotrockers zijn weer een stap verder
De een begint ermee en de ander rondt een dergelijk hoofdstuk  af. In dit geval zijn dat de Spotrockers, want zij brengen hun album Koos Cashloos uit. Op 21 april wordt het album in Simplon Groningen gepresenteerd. Tzanto Koot liet 3VOOR12 Friesland weten dat Koos Cashloos in eigen beheer wordt uitgegeven en dat meer informatie snel volgt. En hoe zit het met de verkoop van die veel besproken vierkante meters? Tot en met volgende week donderdag loopt de verkoop. 

No Bowling
De eerst namen voor No Bowling zijn bekend gemaakt. Het festival, wat zaterdag 3 april in De Lawei plaats vindt, mag Hausmagger, TrenchcoaT en The Hot Stewards begroeten. Tickets kunnen inmiddels ook gekocht worden. Dit gebeurt aan de kassa van Stadsschouwburg De Lawei.

Waldrock  2010?
Ondertussen wordt er op de Hyves van Waldrock druk gespeculeerd over de 2010-editie. Komt deze of komt deze er niet? Niks lijkt nog zeker, maar er wordt zelfs beweerd dat Iron Maiden naar Bergum zou komen. Wazige bronnen en daarmee concluderen wij dat daar niks van waar kan zijn. Feit is dat de website van Waldrock te kennen geeft dat ze er straks weer zijn: ‘Coming soon.’ Zou dit dan betekenen dat we dit jaar inderdaad nog een keer mogen genieten van het vriendelijkste festival van Nederland? We houden je op de hoogte.

Bonne Aparte
Misschien had je het al gelezen op 3VOOR12 Nationaal, maar het Friese Bonne Aparte is na een stille periode weer back in action. Een nieuw album lijkt er nog niet snel aan te komen, maar optredens met nieuw materiaal zeker wel. Op MySpace is al een nieuw nummer te horen. Live zien? 19 februari staan ze in voorprogramma van The Ex in Ekko in Utrecht. Verder staat ook het Stukafest in Groningen op de planning voor de 25e van deze maand.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland