Friese Flitsen week 5 Friese Flitsen week 5

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 5

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Noteer in je agenda
Zoals beloofd hebben we een nieuwe datum geprikt voor het 3VOOR12 Friesland festival. De herkansing zal op 27 maart plaats vinden in Het Bolwerk te Sneek. Houd de site in de gaten voor meer informatie. Daarnaast heeft 3VOOR12 Friesland weer een eigen podium het No Bowling festival, wat op 3 april in Schouwburg De Lawei in Drachten gehouden wordt. En dan hadden we het nog over Befrijdingsfestival. Helaas heeft 3VOOR12 Friesland vandaag van de organisatie te horen gekregen dat er te weinig budget is voor een podium op 5 mei.  

Nieuwe A-melange
Ons is ter hore gekomen dat er een nieuwe band op staat in Friesland. Deze band zal worden aangevoerd door Jos Blomsa. Jos, bekend van  Jean Parlette en het succesvolle Gewoon Jos, stapt in de boot met vedettes Cornė Driesprong (Kensington Arms), Wieger Jan Scheper (Greyline) en David van Egmond (Jean Parlette). Deze A-melange zal naar het schijnt Wildbrug heten. Binnenkort meer.

Ska3 het land in?
De dames en heren van sKa3 hebben in 3s Music Productions and Mangement en Boven Holland Entertainment de partners gevonden voor halen van het grotere publiek. Friesland lijkt te klein te zijn voor Ska3 en daar kan frontman Jan Petersen zich helemaal in vinden: ‘We hopen op deze manier de grotere feesten plat te spelen en Ska3 uiteindelijk aan heel Nederland te presenteren. 3S heeft het heel goed gedaan met Daily Bread en ik geloof dat we met hun hulp ook een heel eind kunnen komen’

Freeze on Friday terug op het nest
In december sneeuwde de Drachtster aflevering van Freeze on Friday volledig in. Nu we weer volledig gewend zijn aan de winterse buien schrikken we er ook niet meer zo van en kan er naar hartelust nieuwe data geprikt worden. Zo heeft Leeuwarden op 19 maart de eer om al het moois van Freeze on Friday te begroeten. De toegang is geheel gratis en de deelnemende horeca gelegenheden zijn De Gloppe, Mukkes, Doozo, De Blokhuispoort, Scooter’s, Silbermann, Paddy o’ Ryan en de Markies.

Punkerdepunk
Voor de een is het oud nieuws, maar voor de ander is het nieuws van de nieuwse plank. Onder dat mom kondigen we, nu nog eens, het Punkfestival van Friesland aan. Op 9 mei is The Exploited namelijk te zien in Drachten. De pionierpunkers zullen bijgestaan worden door onder andere GBH en Anti-Nowhere League. Check de website van Iduna voor meer info

BlackboxRed in beeld
Eva van Netten en Stefan Woudstra, oftewel BlackboxRed, zijn tegenwoordig te vinden op YouTube. Onder leiding van Marcel Poelstra hebben zij op de Academie van Popcultuur een clip opgenomen. Het resultaat staat hieronder. Hoor je het voor het eerst? Dan heb je vast nog niet MP3VOOR12 Fryslân gedownload.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland