3 Times A Lady: One Trick Pony, Wendy McNeill en Krause 3 Times A Lady: One Trick Pony, Wendy McNeill en Krause

Veel zwarte humor en vette electrobeats in Romein

, Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Marcel Poelstra

3 Times A Lady: One Trick Pony, Wendy McNeill en Krause

Veel zwarte humor en vette electrobeats in Romein

Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Marcel Poelstra ,

Wat is het verband tussen One Trick Pony, Wendy McNeill en Krause? Het zijn alle drie dames. Ze stralen ieder op hun eigen manier een soort girlpower uit. En dan is er nog de humor. Aan de ene kant de zwarte humor van One Trick Pony en McNeill . Aan de andere kant de Groningse grappen van Susanne Clermonts, beter bekend als Krause. Zoals de website van Romein al zegt, een intrigerende line-up.

Veel zwarte humor en vette electrobeats in Romein

‘Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben voor deze intrigerende line-up!’ staat van tevoren op de website van Romein. De programmering van 3 Times a Lady is in ieder geval verrassend. Wellicht schrok deze waarschuwing de mensen echt af want we tellen amper 30 man.

Spitsvondige liedjes
We zien een jong, schuchter ogend meisje achter de toetsen. One Trick Pony noemt ze zichzelf. De teksten van Anne-Fleur Kan zijn echter verre van schuchter. Ze zijn spitsvondig, vol zwarte humor. Neem het liedje JFK. ‘JFK once came into my room and he said girl I died way too soon. So if you wanna die at a time you think is best, then try wearing a bullet proof vest.’ Ze eindigt met een ‘Poopoopidoo’ uit Marilyn Monroe’s I Wanna Be Loved By You. Zeer grappig gevonden allemaal. Niet voor niets stond One Trick Pony vorig jaar op Lowlands. Benieuwd of dit Friese meisje meer ‘tricks on her sleeve’ heeft...

‘Dark kind of humor’
Dan is het de beurt aan lady number 2: Wendy McNeill. De zaal is inmiddels gevuld met ruim 50 man. In Leeuwarden stond ze nog niet eerder, meldt de Canadese het publiek. One Trick Pony vindt ze geweldig, ‘we both have a dark kind of humor.’ Folk-noir wordt McNeill’s muziek genoemd. De Canadese zangeres blijkt een echte verhalenvertelster. In sommige liedjes zit een complete verhaallijn. Weinig respons uit het publiek, een halflege zaal... het kan Wendy McNeill niet deren. Met een brede glimlach vertolkt ze haar liedjes. En met diezelfde lach stapt ze zelfverzekerd het podium weer af.


Romein op z’n kop?
Krause, de laatste act van vanavond, staat niet bekend om haar zachtzinnigheid. Om haar humor wellicht wel? ‘In Friesland noemen ze me Krautzen Does.’ Met een vette beat zet de Groningse samen met drummer en toetsenist het eerste nummer in. Knappe kop die Romein nu op z’n kop krijgt. Toch lijkt het bijna te lukken. Stilstaan op de electrobeats van Krause is ook haast onmogelijk. Bij hitje No Nuts No Glory gaat ze zelf in ieder geval compleet los. Het moge duidelijk zijn, Clermonts is niet wars van wat showelementen. Zouden Nina Hagen, Ellen Ten Damme en Lady Gaga inspiratiebronnen zijn? Qua techniek gaat er van alles mis maar het moet gezegd, Krause rockt wel.


Datum concert: zaterdag 6-02-2010
Locatie: Romein, Leeuwarden
Opkomst: Kleine 100

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland