Oprechte emoties en sterke muziek Oprechte emoties en sterke muziek

Sabrina Starke toont De Harmonie haar emotionele bagage

, Tekst: Ico Balt Foto's: Jorn Idzerda

Oprechte emoties en sterke muziek

Sabrina Starke toont De Harmonie haar emotionele bagage

Tekst: Ico Balt Foto's: Jorn Idzerda ,

In een halfgevulde Friesland Bank Zaal presenteerde Sabrina Starke, onder leiding van een ijzersterke live band, een mix van frisse popliedjes en strakke soulnummers. In 2008 debuteerde zij met het album Yellow Brick Road en in oktober van dit jaar verscheen haar tweede plaat: Bags and Suitcase. Met het nieuwe album, dat voornamelijk is ontstaan op de akoestische gitaar, maakt ze een flinke uitstap naar het singer/songwriter genre.

Sabrina Starke toont De Harmonie haar emotionele bagage

Rond half negen zwaaien de deuren van de Harmonie te Leeuwarden open. De Friesland Bank Zaal vult zich maar voor de helft om soulzangeres Sabrina Starke te bewonderen. In 2008 debuteerde zij met het album Yellow Brick Road en in oktober van dit jaar verscheen haar tweede plaat: Bags and Suitcases. Met het nieuwe album, dat voornamelijk is ontstaan op de akoestische gitaar, maakt ze een flinke uitstap naar het singer/songwriter genre. Een theatertour lijkt dan ook een logische vervolgstap.

Starke zet vanavond de lijnen uit met haar opvallende eigen stemgeluid en enkel een akoestische gitaar. Al snel wordt ze vergezeld door een zeskoppige live band, die een ijzersterk geluid weet neer te zetten. Mede dankzij de band ontstaat er een zeer dynamische show, waarin zachte folk getinte popliedjes zich afwisselen met heerlijke en strakke soul grooves.

De liedjes worden stuk voor stuk ingeleid door persoonlijke verhalen. De wijsheid die zij in de loop der jaren heeft opgedaan heeft haar tot de vrouw gemaakt die ze nu is. Deze wijsheid heeft ze vervolgens weten te bundelen in haar liedjes. Ze vertelt tijdens de theatertour over haar familie, haar wortels in Suriname, gesprekken met mensen over de hele wereld en over de liefde. ‘Het gaat over de emotionele bagage die ik de laatste tijd heb mee moeten slepen’, zegt de zangeres aan het einde van haar show. ‘Dit verklaart ook de titel van mijn album en het laatste nummer Bags and Suitcases.’

Een deel van de voorstelling gaat uiteraard ook over geïnspireerd worden door andere artiesten. Aan de hand van enkele goedgekozen covers betoond ze haar eer voor deze artiesten. Zo steekt ze niet alleen Blackbird van The Beatles in een nieuw soulvol jasje, maar krijgt ook Fast Car van Tracy Chapman een geheel eigen versie aangemeten.

Het is moeilijk om niet meegesleurd te worden door de goede muziek, iets wat de inleidingen en praatjes soms wat overbodig maakt. Ondanks dat er weinig interactie met het publiek is, valt er toch een oprechte concentratie te beproeven: iedereen luistert. Nog voor het einde van de voorstelling wordt Starke dan ook bedankt met een welverdiende staande ovatie.

Wie: Sabrina Starke
Waar: De Harmonie te Leeuwarden
Wanneer: 9 december 2010
Opkomst: Half gevulde Friesland Bank Zaal

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland