Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Niet een al te drukke agenda dit weekend, maar wat wil je ook: iedereen heeft het al zo druk met Sinterklaas! Zou de goedheiligman nog wat verrassingen in petto hebben? Bij 3VOOR12 Friesland doen we niet aan verrassingen, wij presenteren jullie zoals gewoonlijk weer het weekendprogramma!


MPDrie Gigs: Ordeal en 0Fight8
Ook deze week begint de agenda met de MPDrie Gigs. In het café van Poppodium Romein staan vanavond twee stevige bands: Ordeal en 0Fight8, beiden uit Leeuwarden. De eerstgenoemde brengt sinds juni 2008 symphonische death metal. 0Fight8, een verbastering van het Leeuwarder kengetal 058, bestaat sinds 2009. Met hun hardcore punk haalden ze dit jaar al eens het Fries straatfestival! De deuren van zijn geopend vanaf 20:00 uur en de entree is zoals altijd gratis.

Podium Asteriks vs Freesonica Twitterfeest
Via Twitter een gratis avondje in de Blokhuispoort beleven? Dat kan volg Podium Asteriks op Twitter en geef je op! Het bandcoachingsproject Freesonica programmeert vrijdag samen met Podium Asteriks de drie bands A Liquid Landscape, De Basis en BlackboxRed. Allen stuk voor stuk jonge Friese talentvolle acts, die hard op weg zijn om nog net dat stapje extra te kunnen zetten. Kijken hoever ze al zijn? 20.00 uur gaat de deur open, de normale entree is 4 euro. Voor de twitteraars onder u: twitter.com/podiumasteriks: volg, meld je aan en kom gratis!

Moss + Akward I in Het Bolwerk Sneek

Moss keert terug naar Friesland! Mochten ze eerder dit jaar Romein al eens betoveren, vrijdag is Het Bolwerk aan de beurt. Met hun tweede album Never Be Scared/Don’t Be A Hero, maakte Moss in 2009 misschien wel de beste plaat van eigen bodem. I Apologise, I Like The Chemistry en The Comfort, stuk voor stuk poppareltjes. De zegetocht duurt nog immer voort en vrijdag kun je zien waarom. Akward I doet het voorprogramma. De zaal opent om 21.00 uur, de entree is 10 euro.

Rock mar Frysk, Iduna Drachten
In samenwerking met Friesland Pop zal op vrijdag 3 december de Rock Mar Frysk jun in Iduna plaatsvinden. Een diverse avondje Fryske rock met daarnaast de start van het nieuwe Friesland Pop project: Pop D-sign, een project om Friese talenten binnen de popcultuur, op het gebied van vormgeving, fotografie en design extra aandacht te geven. De bands vanavond zijn Kramtried, Jarretank en Het Jankobus Drum en Bas Ensembe. Om 20.00 uur zwaaien de deuren van het Drachtster poppodium open, de entree is slechts 5 euro. Meer over Pop D-sign: http://www.friesland-pop.nl.

Romeinse RockaBilly Special
Vrijdag organiseert Poppodium Romein een rockabilly special. Naast de Friese helden van Highway 54 en The Three Farmer Boys, heeft het Friese poppodium een Amerikaanse grootheid binnengehaald. James Intveld, die de muziek van de hitfilm Cry Baby inzong, geeft maar twee shows in Nederland waaronder dus eentje in Romein. De deuren zullen open gaan om 20:00 uur. De prijs voor deze avond is €12, - en aangezien James Intveld voornemens is flink van leer te trekken is de sluitingstijd een uurtje later dan normaal, namelijk 02.00 uur!

Bound for the Road Tour, Bolwerk Sneek
Op zaterdag 4 december is het in Het Bolwerk feest voor iedere metalliefhebber. De Bound For The Road Tour met DevilDriver, 36 Crazyfists, Breed 77 en Vengince komt namelijk langs en daar is geen zaal tegen bestand. Devildriver combineert lompe metal, met invloeden uit de death, black en meer classic metal, maar altijd gebracht met een enorme energie en groove. Met hun explosieve combi van snoeiharde metal met melodieuze elementen en beukende hardcore gaat bij 36 Crazyfists ieder dak eraf! De deuren van Het Bolwerk openen om 19.30 uur, de entree bedraagt 19,50 euro.

Vanderbuyst, Opiaten Sun en Hooghwater naar Iduna

Classic rock, stoner rock en hair metal is wat je zaterdag kunt verwachten in Iduna. Headliner Vanderbuyst brengt een mix van glamrock en metal, zoals dat alleen in de jaren zeventig en tachtig kon. Hooghwater put uit die zelfde muzikale periode. Tijdens Eurosonic dit jaar stroomde de Crowbar letter over van mensen waar Hooghwater buiten het officiële programma speelde. Opener is de Drachtster band Opiate Sun, modderige stoner-blues jams. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar een band in de categorie lokaal talent! Iduna gaat open vanaf 20.00 uur, de entree zal 5 euro bedragen.

De Basis in PAC Lemmer

Vrijdag De Basis gemist? Geeft niet, want je krijg zaterdag de herkansing in Lemmer. Freesonica stuurt de band namelijk naar het jongerencentrum PAC. Iedereen in Friesland weet bijna wel wie De Basis is, maar nog niet iedereen heeft ze live gezien. Hoog tijd, want live komt de band pas echt tot haar recht. De zes jongemannen zetten een strakke liveshow neer, variërend van zompige beats tot sferische hoogtepunten. Teksten die ergens over gaan, muziek waar over nagedacht is. Vanaf 20.00 uur kan Lemmer ook niet langer om De Basis heen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland