Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeind

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeind

Nog een dikke week en dan is het alweer kerst! Volgende week dan ook een speciaal ‘Is het alweer weekend?’ kersteditie. En wat brengt deze week?


MpDrieGigs met Anne Feenstra
Vanavond is het de beurt aan singer-songwriter Anne Feenstra om het MpDrie Gigs podium te betreden. Samen met zijn band speelt hij tweemaal drie kwartier en zij zijn dan ook de enige act van deze Gigs-avond. De titels van Feenstra zijn liedjes geven een goede indicatie van de verdere inhoud van zijn nummers. Denk aan Schaamlipcorrectie, Kutzooi, Aambei en Het Leven Is Geweldig. Het café van Poppodium Romein is zoals gewoonlijk weer geopend om 20:00 en de entree is wederom gratis.

Nederlandse rockgiganten Brainbox naar Romein
Een van de meest legendarische rockformaties van Nederland komt vrijdag naar Poppodium Romein: Brainbox. Na lange tijd van afwezigheid keert de groep rond zanger Kaz Lux terug aan het front. Dit jaar nog met oude hits zoals Dark Rose, Summertime en Down Man, maar vanaf volgend jaar ook met een nieuw album. In Leeuwarden zullen ze dus echter vooral oud materiaal spelen, maar met een beetje geluk kun je live ook al wat nieuw materiaal te horen krijgen. De deuren van Romein gaan om 20:00 uur open en kaarten zijn verkrijgbaar voor €17,50.

Buspop in de Blokhuispoort
Vorig jaar vond Buspop plaats in Romein, vrijdag is het de beurt aan Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Op het programma staan ditmaal Bandito, The Sketchers en Stanton. Bandito zijn vijf jonge talenten uit Nijmegen; hardrock meets stonerrock. Rammelende punkska met blazers, dat is wat The Sketchers met zich meebrengt. Harlinger formatie Stanton zoekt het wat meer in de garage rock. Divers avondje dus en dat voor slechts 5 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij King Kong Records, Voorstreek 11 Leeuwarden. De deuren gaan open om 20.00 uur. Aansluitend (00.00 uur) volgt er een afterparty in De Gloppe met de PunkRockHeavyMetalKaraokeBand.

Roech as Tou met Jitiizer, De Hûnekop, N.N.B. en Jarretank
Zaterdag een puur Friestalig avondje in Romein.  Onder de naam ‘Roech as Tou’ spelen Jitiizer, De Hûnekop, N.N.B. en Jarretank. Twee jaar terug op 13 december 2008 vond het allerlaatste reünieconcert van de Fryske willepunkers Strawelte plaats. Toch denken velen nu al met veel weemoed terug aan die leuke tijd. Daarom is er besloten in samenwerking met de mannen van Strawelte, om iets van die tijd te doen herleven. Bij zijn? De deuren gaan open om 20:00 uur en de entree bedraagt €10,-.

Popkelderpresentatie in het Bolwerk
Maar liefst 14 bands uitgesmeerd over 2 podia: dat is wat de Popkelderpresentatie zaterdag Sneek te bieden heeft. In sommige bands zit bij elkaar meer dan 100 jaar rock ervaring, bij anderen komen we niet verder dan 2 jaar. Of dat te horen valt is nog maar te bezien. Met zoveel acts maakt het niet uit of je van rock, dance, metal of pop houdt, voor een ieder zit er vast wel een band bij die de moeite waard is. Deze afsluiting van het concertjaar begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro.

Punkabilly met Al & the Black Cats in Iduna

Na een succesvol optreden als openingsband voor The Exploited komen Al & The Black Cats op zaterdag terug naar Iduna. Deze keer is de Amerikaanse Rockabilly meets punkband zelf de headliner. Met hun spelen de bands Cenobites en Gate Crashers. Al & The Black Cats speelden afgelopen jaar op diverse festivals, wonnen meerdere awards en verkochten een record aantal cd’s. Kortom, 2010 was een succesvol jaar dat knallende afgesloten mag worden! Iduna opent haar deuren vanaf 20:00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.

Freesonica naar het Kiehool, Burgum
Burgum kan zich zaterdag opmaken voor een avondje Freesonica. Het Friese bandcoachingstraject strijkt dan samen met de New Killer Stars, De Basis en BlackBoxRed neer in het Kiehool. Drie jonge talentvolle bands die inmiddels in Leeuwarden wel de nodige bekendheid genieten, maar die in de rest van de provincie ook nog wel wat aandacht kunnen gebruiken. Korte introductie? New Killer Stars brengt een mix van garagerock en grunge. Het dit jaar verschenen debuutalbum scoorde goed onder de critici. De Basis staat voor een mix van Nederlandstalige hiphop met rock; live knalt het twee keer zo hard  als op de plaat. BlackBoxRed mag dan wel de kleinste bezetting van de drie hebben, het duo produceert enorm veel geluid met hun dansbare mix van electro, blues en grunge. Drie bandjes voor maar 5 euro, het kan in het Kiehool te Burgum. De deuren gaan open om 20.30 uur.