Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Het is een dure maand voor de muziekliefhebbers. Kaartjes voor Lowlands, kaartjes voor Noorderslang/Eurosonic en kaartjes voor Into The Great Wide Open. Het is maar goed dat de poppodia in Friesland kleine prijsjes hanteren...

MPDrieGigs: Some Days Velvet + Santeria

Een drummer die maar één hand gebruikt, een bassist met ADHD en PDD-NOS, een gitarist met PDD-NOS en een zanger met hersenletsel: Santeria laat horen dat het hebben van een beperking niet direct een beperking voor een muzikale carrière hoeft te zijn. Samen met Some Days Velvet vormen zij de line-up van een nieuwe MPDrieGigs in café Romein. De entree is zoals elke donderdagavond weer gratis en de deuren zijn geopend vanaf 20:00.

Waylon en Sabrina Starke
Stadsschouwburg de Harmonie maakt het haar bezoekers niet gemakkelijk op deze donderdagavond. Ga ik naar Waylon of ik ga ik naar Sabrina Starke? Beide staan vanavond geprogrammeerd in de Leeuwarder schouwburg. Waylon zal zijn, met goud bekroonde debuutalbum, Wicked Ways in een intiemere setting brengen dan tijdens de poppodia tour. Sabrina Starke biedt naast haar bekroonde muziek ook korte overpeinzingen over racisme, seksisme, religie en opvoeding. Waylon begint om 20.15 uur, Sabrina Starke & Band om 20.30 uur. Kaartjes kosten respectievelijk 24 euro en 21,50 euro.

The Phantom Four & The Arguido
Podium Asteriks biedt vrijdag onderdak aan een bijzondere samenwerking: de exotische surfband The Phantom Four slaat de handen ineen met gedreven zanger/rapper Rudeboy, onder meer bekend van de Urban Dance Squad. Ter aankondiging van het in januari te verschijnen debuutalbum wordt er een try-out tour gedaan. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog. 3VOOR12 landelijk noemt het nu al ‘de festivalsensatie van 2011’. Met een combinatie van de beste surfband van de lage landen en de vocalist die met Urban Dance Squad ‘het beste Nederlandse popalbum aller tijden’ (OOR) maakte, kan die voorspelling nog wel eens uitkomen. De aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro.

Dubbel Dubstep voor de rechten van de mens in Iduna

Wederom zware bassen in Iduna. Op vrijdag is Drachten weer the place to be voor liefhebbers van dubstep. Het zijn niet de minste namen vanavond. Zwaargewicht Komonazmuk vliegt over vanuit Bristol en ook de Lowlands veteranen Gomes & Brutuzz, Atak resident DJ Jakuza en resident Problame staan geprogrammeerd. Ongecompliceerd avondje dubstep dus, maar wel met een diepere gedacht. Iduna vraag in samenwerking met Amnesty International aandacht voor de situatie rondom Su Su Nway, de Birmese die op dit moment vast wordt gehouden door de autoriteiten in Myanmar. Biertje minder drinken en een bijdrage doneren? Alle beetjes helpen! Iduna opent haar deuren vanaf 21:00 en zal deze rond 03:00 sluiten. De entree bedraagt 5 euro in de voorverkoop en 7,50 aan de deur.

‘Akoestisch Iron Maiden’ in Poppodium Romein
Op vrijdag komt het nieuwe project Maiden United naar Romein. Deze gelegenheidsformatie speelt Iron Maiden nummers met akoestische instrumenten. Met muzikanten uit bands als Within Temptation, The Gathering, Silkstone, Medicamento en Threshold kan dit niet anders dan een prachtige ode worden. Maiden United wordt overigens vergezeld door gastzangeres Anneke van Giersbergen, de ex-zangeres van The Gathering. De avond zal, net als bij Iduna, in het teken staan van Amnesty International. De Kaarten zijn verkrijgbaar voor €12,50 en de deuren zijn geopend vanaf 20:00 uur.

Ode aan Johnny Cash in voormalige gevangenis Blokhuispoort
De Amerikaanse countryzanger verwierf grote faam met de legendarische concerten in Amerikaanse gevangenissen San Quentin en Folsom Prison. Op 11 en 12 december zullen dezelfde nummers opnieuw in een gevangenis te horen zijn. Niet in de VS, maar in het cellenblok van voormalige gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden. Cash-coverband Boys named Sue wordt daar bijgestaan door een tiental Friese zangers, zoals Jankobus Seunnenga (ex-Pigmeet), Pieter van der Bij (Highway 54), Jabe P. Faber (Greyline) en Erik Spaan (The Montanas). De aanvang is om 20 uur, de entree op beide dagen is 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij King Kong Records, Voorstreek 11, te Leeuwarden.

Movements 1 Year Anniversary
Vorig jaar op 11 december vond de allereerste editie van Movements plaats. Nu, precies een jaar later, pakt de organisatie flink uit met de Nederlandse techno grootheid Secret Cinema. Hij zal ondersteund worden door het Sneeker duo Kebab Project en Nieuwhout, resident op Movements. Jeroen Verheij, aka Secret Cinema, draait al zo’n twintig jaar mee in de techno scene en stond afgelopen zomer op grote festivals als Awakenings, Loveland en Solar. 1 Year Anniversary Movements: het bewijs dat techno en minimal ook in Sneek volop leeft! Van 22.00 uur tot 03.00 uur kun je daar getuige van zijn. De entree bedraagt 12,50 euro.

Friese PopAwards 2010
We stelden eerder alle genomineerden al voor, maar zaterdag is het dan eindelijk zo ver. De uitreiking van de Friese PopAwards 2010! De awardshow vindt plaats in Poppodium Romein en wordt opgeleukt met live optredens van BlackBoxRed, Monstertux, The LMN3, The Eve en een anderhalf uur durende show van Boemklatsch. Van drie categorieën wordt de winnaar bepaald door een vakjury. Bij de LC Publieksprijs is het aan het publiek om een winnaar te kiezen. Het bal wordt om 20.00 uur geopend en een toegangskaartje kost 7,50 euro. De presentatie van de avond is in de handen van de Spotrockers.

New Cool Collective naar Sneek
De muzikanten van New Cool Collective waren als pioniers in de Nederlandse jazz lang een vreemde eend in de bijt. Jazzpuristen vonden hun soul jazz latin flavours nineties vibe dikwijls te hard en te snel. Maar toen een groep jonge nachtclubgangers de weg naar dit spetterende dansorkest in het Amsterdamse café Meander had gevonden, was het hek van de dam. En terecht, want New Cool Collective slaat moeiteloos bruggen tussen jazz en pop en tussen binnen- en buitenland. Invloeden vanuit de dansbare jazz van de jaren 60, Latin jazz en DJ beats bezorgen New Cool Collective een uniek hedendaags geluid. Op deze zondagmiddag mag je het, in Het Bolwerk, zelf ervaren. De entree is 12,50 euro, het programma start om 15.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland