Is het alweer kerst?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Geen zin om tijdens de feestdagen met je familie op de bank te zitten? Of wil je juist met je familie er op uit? 3VOOR12 Friesland heeft een paar suggesties voor je. Wat je ook besluit, wij wensen je een hele gezellige Kerst toe!

‘How To Throw A Christmas Party’

Donkere dagen voor de kerst? Niet bij Podium Asteriks, daar brandt ook donderdag gewoon weer licht.  Op 23 december zal het podium in de Blokhuispoort gevuld worden door Brown Feather Sparrow & Friends. Lydia van Maurik-Wever oogstte tien jaar lang lovende kritieken met haar poëzie popband Brown Feather Sparrow. Om dit jubileum te vieren heeft ze bijna vijfentwintig bevriende muzikanten opgetrommeld om samen een kerstalbum mee op te nemen. Het orkest bestaat onder andere uit leden van Kyteman, Silence is Sexy en Grote Prijs winnares Eefje. Verwacht een sfeervolle avond met verstillende muziek, strijkers, bellen, nepsneeuw, kransen en vrede op aarde. Aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn zowel aan de deur verkrijgbaar als in de voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden.

Frisian Metal Night: Winter Edition 2010
Het beste wat Friesland te bieden heeft op het gebied van Heavy Metal en Hardrock: dat is de Frisian Metal Night. Op kerstnacht, vrijdag 24 december, vindt alweer de zevende editie plaats in Poppodium Romein te Leeuwarden. Vrijwel alle metal genres zullen aan bod komen, zo is er black metal in de vorm van Pytho’s Deception, thrash metal door Crushing Jackhammer, death metal door Wakeful, hardrock/ heavy metal door Leaper’s Path, industrial metal door Whom The Gods Would Destroy, metalcore/deathcore door Malevolence en sludge metal door Stonehawk. Voor de leek misschien niet te onderscheiden, maar de echte liefhebber weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. De Frisian Metal Night weet op deze manier een zeer divers overzicht te geven van het in Friesland uiterst populaire genre. De deuren van Romein gaan open om 19.30 uur en de entree is geheel gratis.

Arthouse invites Anja Schneider en Daniel Sanchez

Arthouse pakt flink uit deze kerst. Op Tweede Kerstdag staat er weer een nieuwe editie van ‘Arthouse invites’ op het programma, ditmaal met twee area’s kwalitatieve techno, minimal en tech-house. Vanuit Duitsland komen techno heldin Anja Schneider en de Berlijner Sebrok naar de Friese hoofdstad. Ook de Hagenees Daniel Sanchez komt een set verzorgen. Leeuwarder Andreas Bergmann opent de avond. In de tweede area staan de Friese heren van het Klopfgeist label. 2010 bleek voor Klopfgeist een bijzonder succesvol jaar. Drukbezochte labelnights in de Europese techno hoofdstad Berlijn en in Napels onderstrepen dat succes. Dat het succes ook erkend wordt binnen de eigen provinciegrenzen, blijkt wel uit de nominatie voor de Leeuwarder Courant Publieksprijs van de Friese PopAwards 2010. In Doozo zullen Malbetrieb, Hesz, Neo Young, GDB en Hogetoon laten horen dat deze nominatie voor het Friese label zeker verdiend is. De aanvang is om 22.00 uur, de entree bedraagt 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de deur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op www.ticketscript.nl.