Friese Flitsen week 52

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over The Heatmachine, De Kleine Prijs van Fryslân, Dokk'em Open Air en Poppodium Romein.

Kort popnieuws uit de provincie

The Heatmachine

De release van de EP van The Heatmachine wordt uitgesteld, lazen we op Hyves. De band was niet tevreden met de afgeleverde mix en heeft nu andere mixers in de arm genomen: "Op dit moment zijn Ico Balt en Marcel Caron (o.a. De Basis) bezig met het mixen en sounddesignen van onze EP. De mastering zal gedaan worden door Blaisdell Studios (o.a. Kyteman, C-mon & Kyspki)." 

De release zal nu plaatsvinden op 19 februari in het Bolwerk te Sneek.

Nieuwe programmeur voor Romein

In de Leeuwarder Courant lazen we vorige week dat programmeur Harrie Muis per 1 januari aanstaande zijn functie bij Poppodium Romein neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Wietze Meetsma, die ook al een deel van de programmering van dit Leeuwarder podium verzorgde. Benieuwd naar de gevolgen van deze programmeurswissel? Houd dan de site van Romein in de gaten: www.poppodiumromein.nl

Eerste namen Dokk'em Open Air

Op 27 en 28 mei 2011 is het weer tijd voor Dokk'em Open Air. De eerste namen voor dit Friese metalfestival zijn onlangs bekend gemaakt. Het progressieve Pagan's mind en de Schotse piratenmetalband Alestorm zullen de weilanden rondom Dokkum in ieder geval onveilig maken. De voorverkoop is trouwens al gestart. Voor meer info kijk je op www.dokkemopenair.nl

Inschrijven Kleine Prijs van Fryslân

Je kunt je op meerdere manieren inschrijven voor de Kleine Prijs van Fryslân. Als jij graag mee wilt doen en meer dan 50 % van je band afkomstig is uit Tytsjerksteradiel, Smallingerland of Achtkarspelen dan kun je je inschrijven bij de voorronde die gehouden wordt in Het Kiehool in Burgum. Ook moet je alleen eigen werk spelen, nog geen platencontract hebben en geen winnaar zijn van een eerdere bandfinale. Inschrijven kan tot 28 februari 2011 via kees@kearn.nl of kiehool@live.nl.