Een werkend dancefeest in Sneek

Movements bewijst dat het kan

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Voor de eerste verjaardagseditie van Movements werd niet zomaar een naam naar Sneek gehaald, vanuit Rotterdam komt Secret Cinema de tent afbreken. Op de vorige editie bleek al dat met het feest zelf niks mis is maar dat het publiek wel eens thuis wil blijven, zal dit deze keer weer het geval zijn?

Movements bewijst dat het kan

Voor de eerste verjaardagseditie van Movements werd niet zomaar een naam naar Sneek gehaald, vanuit Rotterdam komt niemand minder dan Secret Cinema de tent afbreken. Op de vorige editie bleek al dat met het feest zelf niks mis is maar dat het publiek wel eens thuis wil blijven, zal dit deze keer weer het geval zijn?

Bij binnenkomst blijkt dat resident Nieuwhout zich niet laat limiteren door de warmupset, hij drukt het gaspedaal gelijk in. Voor sommigen is dit misschien iets te veel, maar halverwege lijkt iedereen wel gewend en komt er aardig wat beweging in de zaal. Tegen een uur of twaalf is de zaal al zo vol als het de vorige editie op haar hoogtepunt was; aan de opkomst zal het dus vanavond zeker niet liggen.

Na resident Nieuwhout nemen de mannen van Kebab Project de cd spelers over. Zij laten zelf goed merken dat ze zin hebben in een feestje. Muzikaal gaat het Kebab Project verder waar Nieuwhout ophield. De eerste helft van de set bestaat nog uit housey grooves met dreunende techno bassen, maar naarmate de set vordert maakt de tech house meer plaats voor techno en de pompende bassen die daarmee gepaard gaan. Als Secret Cinema echter zijn kop laat zien en alles klaar zet, gaan de heren weer wat meer richting de housegrooves. Tegen het einde van de set heeft de zaal zichzelf al redelijk gevuld en is er volop beweging.

Headliner van de avond is Secret Cinema. Na een korte opbouw geeft Jeroen Verheij, zoals de postbode hem mag noemen, vol gas en weet daarmee het publiek goed te bereiken. Na een half uur gaat het even wat dieper, maar de set blijft toch vervolgd met melodieën die aan house van begin jaren 90 doen denken in combinatie met bassenbonkerij; iets wat doet denken aan hedendaagse Duitse clubs. Vreemd genoeg lijkt de zaal leeg te lopen tijdens de set, maar het overgebleven publiek lijkt daardoor niet tegen te worden gehouden. Met de laatste plaat gaat het dak er nog even af en kan er gesproken worden over een memorabele editie. Om de avond af te sluiten met een oneliner klinkt uit het publiek: ‘We hebben vanavond het goede feestje uitgekozen.’

Opkomst: Gezellig vol
Wie: Secret Cinema, Kebab Project, Nieuwhout
Waar: Het Bolwerk, Sneek