Reünieconcert Spirit 84 trekt veel 'oude' fans Reünieconcert Spirit 84 trekt veel 'oude' fans

Fotorepo van de old school hardcore band

, Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Erikjan Koopmans

Reünieconcert Spirit 84 trekt veel 'oude' fans

Fotorepo van de old school hardcore band

Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Erikjan Koopmans ,

Afgelopen weekend kwam old school hardcore band Spirit 84 nog één keer bij elkaar voor een reünieconcert. De band ontstond al in 1997 en speelde onder andere op Waldrock en samen met Sick of it All en Biohazard. Na gestopt te zijn in 2002 is het nu tijd voor een reunie. En hoe!

Fotorepo van de old school hardcore band

Afgelopen weekend kwam old school hardcore band Spirit 84 nog één keer bij elkaar voor een reünieconcert. De band ontstond in 1997 en na de eerste demo 'Hold Dear' ging het als een speer. Een Belgisch label pakte dit op en er kwam een 7"/MCD uit. In 2000 maakte Spirit 84 een tour door Europa. Er werd meer muziek uitgebracht, de fanbase groeide en er volgde weer een Europese tour. Zo had de band meer dan 100 shows, speelden ze op Wâldrock en stonden ze op het podium met o.a. Sick Of It All, Biohazard en Suicidal Tendencies. Na dit alles bereikt te hebben speelden de heren op 5 juli 2002 hun laatste show. En nu, acht jaar later, is het tijd voor een reünie.

Spirit 84 maakt vanavond de hoge verwachtingen van vooral 'oude' fans meer dan waar. Het podium van Kiehool wordt meer dan eens beklommen en gebruikt als springplank om te stagediven. Hoezo crowdsurfen is verboden? De foto's spreken voor zich.... Volle bak, goeie sfeer, flink beuken en het moet gezegd: Spirit 84 mag dan niet meer bestaan, de mannen zijn het niet verleerd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland