Nieuw metalfestival heet Into The Grave Nieuw metalfestival heet Into The Grave

Organisatie metalfestival Leeuwarden komt met naam naar buiten en verkoopt aandelen

, Sierd van der Bij

Nieuw metalfestival heet Into The Grave

Organisatie metalfestival Leeuwarden komt met naam naar buiten en verkoopt aandelen

Sierd van der Bij ,

Cityrock, Graveyardrock of Leeuwarden Metalmeeting. Het nieuwe metalfestival van Friesland had de afgelopen weken alleen al wat voeten in de aarde als het ging om de naam. De ouders zijn er uit en en de doopnaam is A Dark Descent Into The Grave Wide Open. Ze noemen haar Into The Grave en voor een duivelse € 6,66 mag je haar deze zomer zien.

Organisatie metalfestival Leeuwarden komt met naam naar buiten en verkoopt aandelen

Cityrock, Graveyardrock of Leeuwarden Metalmeeting. Het nieuwe metalfestival van Friesland had de afgelopen weken alleen al wat voeten in de aarde als het ging om de naam. De ouders zijn er uit en en de doopnaam is A Dark Descent Into The Grave Wide Open. Haar roepnaam is Into The Grave en voor een duivelse € 6,66 mag je haar deze zomer zien.

De organisatie geeft in een persbericht te kennen dat ze veel positieve reacties heeft gekregen op het idee van een nieuw metalfestival op de Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Zo hebben zich al veel vrijwilligers, bands en bedrijven zich gemeld voor samenwerking. Daarnaast leverde de oproep voor tips voor de naam van het metalfestival veel input op. 3VOOR12 Friesland was al eventjes op de hoogte van de nieuwe naam en kreeg al uitleg van mede-organisator Sjoerd Bootsma. 'A Dark Descent Into The Grave Wide Open verwijst naar zowel A Campingflight To Lowlands Paradise en het Vlielandse Into The Great Wide Open,' aldus Sjoerd. De rest heeft uiteraard direct te maken met het feit dat Oldehoofsterkhof in het verre verleden dienst deed als kerkhof.

Het getal van het beest en aandelen

Enige details in de opzet van het festival zijn geinspireerd door het getal van het beest, wat natuurlijk 666 is. Zo bedraagt de entreeprijs € 6,66 en voor € 666,- ben je aandeelhouder van Into The Grave. Een uniek concept wat inhoudt dat bedrijven en particulieren onbetwiste VIP's worden. Naast eeuwigdurende entree heb je ieder jaar het recht om negen gasten mee te nemen, krijg je VIP-shirts en hoef je nergens in de rij te staan. Bovendien krijgt de certificaathouder backstage toegang en mag iedereen zich in de exclusieve frontrow bewegen. De aandeelhouder wordt betrokken bij de progammering van het festival, krijgt een vermelding in het programmaboekje en staat een koud krat bier te wachten. Zodra de aandeelhouder het zat is, mag deze het aandeel verkopen.

Zeven nationale en internationale acts

Op zaterdag 7 augustus wordt de Oldehoofsterkerkhof een bedevaartsoord voor metalliefhebbers. Op het hoofdpodium kunnen zij zeven aansprekelijke nationale en internationale acts begroeten. Daarnaast is het Friesland Pop Talent Stage de plek voor de beloftes van Nederland. Langs dit podium kunnen de bands een plekje op het hoofdpodium veroveren. Over ongeveer twee weken hoopt de organisatie met de eerste namen naar buiten te komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland