Marinus de Goederen: "Ik houd wel van terugblikken en vooruitkijken" Marinus de Goederen: "Ik houd wel van terugblikken en vooruitkijken"

Singer-songwriter voor 3 huiskamerconcerten naar Friesland

, Wilbert Elting

Marinus de Goederen: "Ik houd wel van terugblikken en vooruitkijken"

Singer-songwriter voor 3 huiskamerconcerten naar Friesland

Wilbert Elting ,

Dit weekend speelt Marinus de Goederen, frontman van a balladeer, in drie verschillende huiskamers in Friesland. Vrijdag in IJlst, zaterdag in Leeuwarden en zondag in Weidum. Wij stelden hem alvast een aantal vragen over het soloalbum Sorry Kid, dat hij onder de naam mr. a balladeer maakte, en over hoe het voelt om het poppodium tijdelijk in te ruilen voor de huiskamer.

Singer-songwriter voor 3 huiskamerconcerten naar Friesland

Waarom is Sorry, Kid een soloalbum geworden en geen project met je band, a balladeer?

Dat is eigenlijk per ongeluk gebeurd. Ik was bezig met het maken van nieuwe liedjes en ging naar een producer die een studio heeft bij mij in de buurt. Voor ik het wist hadden we tien nummers opgenomen. Het was allemaal heel erg puur en intiem. Echt van mezelf. Daarom heb ik er een soloproject, mr. a balladeer, van gemaakt omdat ik niet wilde dat anderen het allemaal zouden beïnvloeden en veranderen. Dan voelde het niet meer als van mezelf. Ik schrijf ook de liedjes van a balladeer maar als je iets met een band maakt dan verandert het toch altijd. Sorry, Kid is iets moois en puurs en helemaal van mezelf. Dat wilde ik zo houden.

Waar gaat de plaat eigenlijk over? Wat is het thema?

Ik werk inderdaad heel erg veel met thema’s. Voor Sorry ,Kid had ik niet echt een thema in gedachten maar nu ik het zo terugluister zijn denk ik eenzaamheid en het alleen zijn dingen zijn die steeds terugkeren op de plaat. Het gaat ook wel een beetje over mijn jeugd. Ik houd wel van terugblikken en vooruitkijken.

Speel je liever akoestisch of versterkt met de hele band?

Die vraag krijg ik best wel vaak. Maar dat weet ik eigenlijk niet. Het is net als wanneer ik aan jou vraag of je liever pasta, rijst of aardappels eet. Het is allemaal lekker, of in dit geval, leuk om te doen. Met a balladeer is het super om een rockshow te geven in een poppodium maar een huiskamerconcert met intieme liedjes is ook geweldig. Ik denk wel dat deze plaat, omdat het toch echt singer-songwriter is, beter tot zijn recht komt in een kleine intieme setting. Zodat de teksten beter overkomen. Het publiek zal ze misschien niet helemaal begrijpen maar waarschijnlijk wel net iets beter dan in een grote zaal.

Ga je enkel nummers van Sorry ,Kid spelen, of kunnen we ook wat van de muziek die je met a balladeer maakt verwachten?

Allebeide zullen eigenlijk wel voorbij komen. Ik heb de meeste liedjes natuurlijk geschreven met alleen een gitaar en piano, dus het is weer heel erg terug naar de basis. Dat vind ik wel heel erg leuk en leerzaam om te doen. Bovendien zijn ook niet alle nummers van Sorry, Kid even geschikt om akoestisch te spelen. Zondag in Weidum ga ik trouwens wel iets speciaals doen, maar wat dat is, wil ik nu liever nog even voor me houden.

Op Twitter stond dat je overweegt een single van Sorry, Kid uit te brengen. Weet je al welk nummer het gaat worden?

Ik heb nog geen flauw idee. Dus weinig nieuws wat dat betreft.

In mei en juni komt er volgens je website nog een ronde huiskamerconcerten. Kunnen we je dan weer in het noorden verwachten?

Dat weet ik nog niet. Na ieder concert komen heel veel mensen naar me toe die hun huiskamer ook graag beschikbaar willen stellen dus de mogelijkheid is er zeker. De tweede plaat van a balladeer Where are you Bambi Woods? is ook net in de Verenigde Staten uitgekomen bij een klein label en de eigenaar daarvan is heel erg enthousiast en wil ons halverwege juni graag naar de Verenigde Staten halen. Dat is natuurlijk ook allemaal heel erg spannend en dat krijgt dan wel voorrang op de eventuele huiskamerconcerten die er dan misschien gepland stonden.

Marinus speelt vrijdag om 20:00 in IJlst, zaterdag om 20:00 in Leeuwarden en zondag om 12.30 in Weidum. Voor de concerten in  Leeuwarden en Weidum zijn nog een paar tickets verkrijgbaar. Mail naar: marinusinjehuis@gmail.com

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland