Friese Flitsen week 14 Friese Flitsen week 14

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 14

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

De Basis, winnaars van de Kleine Prijs van Fryslan, presenteren volgende week vrijdag 16 april hun eerste EP op een geheime locatie in Friesland. Wil je hier bij zijn? Mail dan je naam naar release@jeweetwiedebasis.nl en je krijgt een mailtje met instructies terug. Het kost je niks, dus wees er bij! Een promofilmpje kun je hier vinden. De afterparty is in de Gloppe met oa New Killer Stars.
 
Yorn Overwijk, bekend van The Heatmachine en Billy Benton and the Birddogs geeft vanavond zijn examenconcert om daarmee zijn diploma Pop en Media van het Friesland College te halen. Beide zonet genoemde bands treden op, samen met King Cool, Mothers Kitchen en een naamloos project van Yorn samen met Stefan en Chris van Daily Bread. Vanavond dus, om 8 uur in Zalen Schaaf en de entree is gratis! De twee mannen van Daily Bread hebben zelf overigens ook een examenshow, maar dit is helaas buiten Friesland in De Klos in Emmeloord. Dit is aankomende zondag, ook om 8 uur en ook gratis.

Zowel A Liquid Landscape, Blackbox Red als Audio Adam hebben de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie rock/alternatief weten te halen. Een hele prestatie en hopelijk komen deze drie Friese troeven nog een stuk verder in deze grootste bandcontest van Nederland. Aanmoedigen kan 15 mei in De Meester in Almere. Alle drie komen in actie, samen met AlascA uit Amsterdam en Canadian Sunset uit Zwolle.
 
Aart lus en Ed Lip zijn sinds vorige week officieel gestopt. Het hilarisch duo die talloze hits als Ik ben su Eil, Mien Peukn, Skeef inne Panty en Ik hou fan Supe in het Liwwaddens maakten vonden ‘ut mooi weest’ en hebben de handdoek in de ring gegooid. Al een tijdje werd er niks meer van de twee bierdrinkende achterbuurters gehoord en nieuw materiaal en optredens zullen er ook niet meer komen. Ed Lip’s commentaar: "Ik hef sinds die sjow op Freeze niet meer normaal over straat kent. Al die mooie wieffen, al die mooie fans, daar gaan we nooit meer over heen". Amen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland