Verrassende Lykke Li neemt ITGWO mee op sensuele reis Verrassende Lykke Li neemt ITGWO mee op sensuele reis

Zweedse geeft afwisselende en verleidelijke show weg

, Tekst: Willem Wijbenga Foto's: Minze Dijkstra

Verrassende Lykke Li neemt ITGWO mee op sensuele reis

Zweedse geeft afwisselende en verleidelijke show weg

Tekst: Willem Wijbenga Foto's: Minze Dijkstra ,

Een gesluierde en in het zwart gehulde dame wikkelt zich om een microfoonstandaard. Onder de sluier blijkt de immer vernieuwende Zweedse indie zangers Lykke Li te zitten. Lykke maakt muziek die zich niet laat vangen in een genre, eigenlijk is ook de term indie volstrek ontoereikend. Op ITGWO geeft ze een optreden wat van upbeat naar diep, van uitbundig naar ingetogen gaat, om vervolgens haar publiek schreeuwend om meer achter te laten. Gelukkig was er meer.

Zweedse geeft afwisselende en verleidelijke show weg

Een gesluierde en in het zwart gehulde dame wikkelt zich om een microfoonstandaard. Onder de sluier blijkt de immer vernieuwende Zweedse indie zangers Lykke Li te zitten. Lykke maakt muziek die zich niet laat vangen in een genre, eigenlijk is ook de term indie volstrek ontoereikend. Op ITGWO geeft ze een optreden wat van upbeat naar diep, van uitbundig naar ingetogen gaat, om vervolgens haar publiek schreeuwend om meer achter te laten. Gelukkig was er meer.

CONCERT
Lykke Li, Into The Great Wide Open, zaterdag 5 september

MUZIEK
Lykke Li is sinds haar internationale debuut in 2008 en haar hit “Little bit” eigenlijk overal ter wereld op festivals en podia aan te treffen. De freaky, intense en ongrijpbare sound die ze voorstaat, valt overal in goede aarde. Je weet eigenlijk nooit zeker wat  er gaat gebeuren als ze op het podium staat en dat blijkt ook maar weer op dit festival. Haar unieke stemgeluid kaatst over het wijde open. Je wordt meegezogen in een welhaast psychedelisch avontuur. En hoewel het aan het begint niet helemaal van harte gaat, weet ze te overtuigen en te vermaken, terwijl ze onderwijl over het podium springt, stampt en kronkelt. 

PLUS
Een dynamische, verrassende en afwisselende show. Een dijk van een stem. Contact met het publiek. Een steengoede band achter de frontvrouw. Dit moet wel een van de beste optredens van het festival zijn. Als het al niet het beste optreden is. De energieke, sexy en soms ietwat lijpe verschijning van Lykke Li  leidt de band door blues en beats, van de ene verrassing naar de andere. En is geen moment saai. Complaint department schokt het publiek wakker uit de wat zwaardere momenten aan het begin van de show. En de mashup van “Can i kick it” met “Walk on the wild side” is ronduit brilliant.

MIN
Aan het begin van de set is Lykke nog wat terughoudend. Ook haalt ze niet echt het best uit zichzelf tijdens “Little Bit”. Net even niet die hoge noten  halen. Verder is alles helemaal te gek.

CONCLUSIE
Lykke Li hoort thuis op festivals. De dame weet het publiek te bespelen als een harp. Van alle artiesten die er op dit festival staan, is zij de enige die het publiek minutenlang heeft laten schreeuwen om meer. Dat zou genoeg moeten zeggen.

CIJFER
9,3

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland