Spotrockers te koop! Spotrockers te koop!

Tweehonderd vierkante centimeters beschikbaar

, Fabian Samidjono

Spotrockers te koop!

Tweehonderd vierkante centimeters beschikbaar

Fabian Samidjono ,

‘Kopen kopen kopen?!’ staat er op de website van de Spotrockers. Als je even verder leest dan zie je al gauw dat het gaat over de actie die zij hebben bedacht waarbij iedereen die zich geroepen voelt een vierkante centimeter kan kopen voor hun nieuwe albumhoes. Je kunt zelf bepalen wat er met jouw vierkante centimeter gebeurt.

Tweehonderd vierkante centimeters beschikbaar

‘Kopen kopen kopen?!’ staat er op de website van de Spotrockers. Als je even verder leest dan zie je al gauw dat het gaat over de actie die zij hebben bedacht waarbij iedereen die zich geroepen voelt een vierkante centimeter kan kopen voor hun nieuwe albumhoes. Je kunt zelf bepalen wat er met jouw vierkante centimeter gebeurt. Je kunt het opvullen met een afbeelding of je kunt het zelfs blanco laten als je dat wilt. Zolang de € 25,- wordt betaald, die elke vierkante centimeter kost, wordt jouw afbeelding geplaatst.

 

Dit idee is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het afgelopen jaar zijn de Spotrockers druk bezig geweest met het opnemen van een aantal nummers voor hun nieuwe album ‘Koos Cashloos’. Ze wilden de cd in eigen beheer uitbrengen en zijn gaan rondkijken naar de mogelijkheden. De uiteindelijke kosten voor een dergelijke actie bleken toch iets hoger uit te vallen dan ze dachten (zo’n € 7000,-) en naar aanleiding daarvan zijn ze gaan brainstormen hoe ze dit zouden kunnen gaan bekostigen. Uiteindelijk kwamen ze dus op het idee om hun albumhoes te koop te zetten. Op deze manier kunnen mensen een eigen draai geven aan de vormgeving en tegelijkertijd scheelt het in de kosten. Deelnemers krijgen overigens gratis een exemplaar van het nieuwe album. ‘Voor wat hoort wat’ zou je kunnen zeggen.

 

Van de tweehonderd beschikbare vierkante centimeters zijn er op dit moment al zo’n 80 tot 90 cm2 verkocht, aldus bandlid Michiel de Koning. De Spotrockers hebben voor zichzelf slechts een klein aantal vierkante centimeters gereserveerd voor de logo’s en de rest zal opgevuld worden met de ingezonden afbeeldingen.

 

De releasedatum van het album is nog niet bekend. Dit heeft er puur mee te maken omdat ze nog niet weten hoe de organisatie er straks uit gaat zien. Een eventueel management wordt niet uitgesloten en als dat er komt dan kan dat natuurlijk invloed hebben op een release als deze. De Spotrockers zitten in ieder geval alles behalve stil en zolang de Mexicaanse griep niet bij hen terugkeert dan krijgen we vast nog meer van ze te horen in de nabije toekomst.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland