Kyteman weet, weer of geen weer, altijd te overtuigen Kyteman weet, weer of geen weer, altijd te overtuigen

Het beste muziekidee van Nederland

, Tekst: Cilla Geurtsen Foto's: Oscar Anjewierden

Kyteman weet, weer of geen weer, altijd te overtuigen

Het beste muziekidee van Nederland

Tekst: Cilla Geurtsen Foto's: Oscar Anjewierden ,

Het duurt slechts anderhalf nummer, maar dan hebben de mannen van het Hiphop Orkest van Kyteman het wederom voor elkaar. Ondanks de stromende regen gaan de rubberlaarzen toch massaal van de zandgrond.

Het beste muziekidee van Nederland

Het duurt slechts anderhalf nummer, maar dan hebben de mannen van het Hiphop Orkest van Kyteman het wederom voor elkaar. Ondanks de stromende regen gaan de rubberlaarzen toch massaal van de zandgrond.

CONCERT
Kyteman’s Hiphop Orkest, Into the great wide open, vrijdag 4 september 2009

MUZIEK
Eigenlijk zou Colin Benders gewoon dit jaar die wedstrijd, Het beste idee van Nederland, op SBS6 moeten winnen. Want waar deze hiphopformatie ook optreedt, ze komen, ze zien en ze overwinnen altijd.  De energie die deze band uitstraalt is enorm. De bandleden jutten elkaar constant op en zo weten ze iedere keer weer  het onderste uit de kan te halen. Weer of geen weer.  

Na aankomst op Vlieland stonden diverse bandleden bijvoorbeeld al te dansen op de kade om hun aankomst te vieren.  Ook voor het optreden staat iedereen als opwarming arm in arm achter de coulissen te springen. Deze formatie heeft er altijd zin in en deze attitude dragen ze ook, weer of geen weer, over op het publiek.

PLUS
Rasmuzikanten zijn het, de artiesten die Colin Benders bij elkaar heeft gezocht om zijn hiphop orkest te formeren. Muzikanten die elkaar de ruimte geven om te excelleren. Ruimte die Benders ook creëert door als een echte dirigent iedereen een solo toe te kennen tijdens de jamsessie halverwege het optreden.  De trompetsolo speelt Benders ook niet zelf,  maar laat hij over aan Randell Heye. Een  instelling die natuurlijk naadloos past in de thematiek van dit nieuwe festival.  

Colin Benders heeft met Kyteman’s Hiphop Orkest gewoon goud in zijn handen. Veelzijdig, muzikaal, origineel, spetterend, vrolijk en emotioneel. Kyteman’s Hiphop Orkest bewijst ook op Vlieland weer dat de tijd in muzikaal Nederland rijp was voor een formatie als deze.

MIN
Waar regen is, is ook vaak veel wind. Heel veel wind.  Dat is de voornaamste reden dat de meeste raps, en dan vooral de franstalige, van de diverse hiphoppers ontzettend slecht zijn te verstaan. Naar mate het concert vordert, trekt het geluid, vooral achter op het veld, gelukkig wel wat bij, maar helemaal verstaanbaar wordt het helaas zelden. Gelukkig kent een groot gedeelte van het publiek de teksten zo onderhand wel.  

CONCLUSIE
Kyteman’s Hiphop Orkest laat ook op Vlieland eigenlijk geen enkele steek vallen. Dat het weer niet meewerkt, kan de band natuurlijk niet aangerekend worden. Maar ondertussen is datzelfde wel weer de voornaamste reden dat dit optreden van Colin Benders en consorten niet als legendarisch de boeken in zal gaan.

CIJFER
8

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland