Geen verkeerd moment, maar zeker de verkeerde plaats Geen verkeerd moment, maar zeker de verkeerde plaats

Publiek schuilt voor de regen bij The Riverboat Gamblers

, Tekst:Sierd van der Bij Foto's: Oscar Anjewierden

Geen verkeerd moment, maar zeker de verkeerde plaats

Publiek schuilt voor de regen bij The Riverboat Gamblers

Tekst:Sierd van der Bij Foto's: Oscar Anjewierden ,

De afgelopen week deden ze onder andere de grote festivals van Reading en Leeds en stonden ze in Parijs. Morgen gaan ze via Schiphol terug naar de overkant voor optredens in Denver en San Francisco. Hun Europese tour loopt ten einde en dat einde vindt plaats op Vlieland. Op een festival waar het publiek voor alles in is, zolang het maar niet te hard is. Deze gok kan nog wel eens verkeerd uitpakken.

Publiek schuilt voor de regen bij The Riverboat Gamblers

De afgelopen week deden ze onder andere de grote festivals van Reading en Leeds en stonden ze in Parijs. Morgen gaan ze via Schiphol terug naar de overkant voor optredens in Denver en San Fransisco. Hun Europese tour loopt ten einde en dat einde vindt plaats op Vlieland. Op een festival waar het publiek voor alles in is, zolang het maar niet te hard is. Deze gok kan nog wel eens verkeerd uitpakken.

CONCERT
The Riverboat Gamblers, Into The Great Wide Open: De Bolder, vrijdag 4 september

MUZIEK
Het water klettert tegen de ramen en de wind blijft de tenten teisteren. Geen ideale dag om languit met een biertje op het gras van het sportveld te gaan liggen. Wel het ideale moment om het programma van De Bolder eens te gaan bekijken. Je vermoeide benen weten je nog net naar de bar te brengen, alwaar je je ontdoet van je poncho. Een biertje. De Bolder ontpopt zich op Into The Great Wide Open tot een ideale schuilplaats. Hoe vaak sta je wel niet in een bushokje te schuilen en verveel je je helemaal te pletter. De Bolder geeft je The Riverboat Gamblers en die zullen je ongetwijfeld weten te vermaken. Even je schoenen droog dansen en misschien zit er zelfs nog wel een fijn stukje ambient voor je in.

Dat is schrikken! Op het podium staan Mike Wiebe en zijn vrienden. Samen hebben ze hun strepen verdiend in de Warped Tour en spelen ze regelmatig samen met scenehelden Rise Against. Niks geen zweverig genot, maar keiharde punkrock in je gezicht. Alsof de wind nog niet hard genoeg was. Het publiek kan maar moeilijk uit de voeten met deze hardere versie van The Hives.

PLUS
The Riverboat Gamblers houden het liefst de set van begin tot eind retestrak en pogowaardig, maar de band ziet ook wel dat er zelfs mensen met de rug naar het podium staan. Een speciale behandeling voor Into The Great Wide Open is het gevolg: Vlieland wordt getrakteerd op een meeslepende ballade. Het levert net iets meer applaus op, maar het daaropvolgende Hey! Hey! Hey! is weer net iets te punk en jaagt alsmaar meer mensen de tent uit. Het onverstoorbare karakter van The Riverboat Gamblers krijgt weinig weerklank van het publiek. Het houdt ze niet tegen en dat maakt deze set zo verschrikkelijk stoer.

MIN
The Riverboat Gamblers vallen niets te verwijten. De organisatie ook niet. Het publiek toch allicht ook niet, maar een beetje inleving is een vereiste bij een punkrockconcert. Dans je natte haren nog natter, net zoals zij dat doen. Jammer. Het late avonduur is in beginsel ideaal voor een punkrockband als deze, maar dit is Vlieland. En daar zit men dit weekend niet te wachten op punkrock.

CONCLUSIE
Het publiek staat op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, terwijl The Riverboat Gamblers alleen maar op de verkeerde plaats staan. Het moment is er voor geschapen, maar Into The Great Wide Open is, mede door het ongenadige zeeklimaat, ongeschikt voor een band als The Riverboat Gamblers. Een gokje in de programmering dat muzikaal ontzettend goed uitpakt, maar het publiek maar niet weet te binden. Dit keer ligt de schuld echter een keer niet op het podium.

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland