Diego's Umbrella Diego's Umbrella

Hoempapa in de Bolder

, Tekst: Merlijn Torensma

Diego's Umbrella

Hoempapa in de Bolder

Tekst: Merlijn Torensma ,

De naam hadden ze zondermeer mee. Met de hevige regenbuien buiten was er wel behoefte aan een paraplu. Veel festivalgangers zochten onderdak in de Bolder, maar vluchtten even snel weer naar buiten de regen in. Een enkeling ging uit zijn dak.

Hoempapa in de Bolder

De naam hadden ze zondermeer mee. Met de hevige regenbuien buiten was er wel behoefte aan een paraplu. Veel festivalgangers zochten onderdak in de Bolder, maar vluchtten even snel weer naar buiten de regen in. Een enkeling ging uit zijn dak...

 

CONCERT

Diego's Umbrella, Into the Great Wide Open, vrijdag 4 september 2009

 

MUZIEK

Volgens het programmaboekje vrolijke Spaanse surf. Daarbij verwacht je de zon, warmte en.... een paraplu. Het deed meer denken aan redneck hoempapa. Het enige Spaanse waren de gitaar en de donkere huidstinten van het Californische vijftal.

De rij voor de Bolder was lang en velen namen een toevlucht naar de zaal waar Diego's Umbrella optrad. Van buitenaf waren alleen wat monotone, eenvoudige ritmes te horen.

Binnen in de zaal veranderde dat weinig. Het eerste nummer dat ze speelden (bij binnenkomst) beloofde nog een goed concert. Het deed sterk denken aan Insane in the Brain van Cypress Hill. Ze maakten er zelf een feestje van.

Na dat nummer ging het snel afwaarts met de liedjes. Met de voeten stampend op het podium en simpele riedeltjes op de viool probeerden ze het publiek op te zwepen. Dat lukte alleen bij een klein groepje vooraan. De rest van de zaal hield het snel voor gezien.

 

PLUS

Ze deden het met veel enthousiasme en overtuiging. De muziek zat gedegen in elkaar, al was het niet erg origineel.

 

MIN

Deze muziek past niet echt bij de rest van de programmering van Into the Great Wide Open. Leuk voor een polkabruiloft, niet voor een grote zaal met festivalgangers. Zelfs niet als het hard regent buiten.

 

CONCLUSIE

Het was het debuut van Diego's Umbrella in Nederland. Wat ons betreft blijft het bij een eenmalig concert. Wat ze deden op het podium past mooi ergens in een achteraf zaaltje in Ierland of ergens in de bush ver weg in de Amerikaanse binnenlanden.

 

CIJFER

5-

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland