Bijzondere sketch Mad Sin tijdens openingsweekend Romein Bijzondere sketch Mad Sin tijdens openingsweekend Romein

Maar The Sketchers zorgen voor een feest

, Tekst: Sierd van der Bij Foto's: Frieda Vuur

Bijzondere sketch Mad Sin tijdens openingsweekend Romein

Maar The Sketchers zorgen voor een feest

Tekst: Sierd van der Bij Foto's: Frieda Vuur ,

Poppodium Romein mag zicht gerust onder de noemer Kijk, dat is het mooie van Leeuwarden gaan scharen, want daar kun je ieder jaar de zomer op fantastische wijze, gratis, afsluiten. De festivals zijn afgelopen, maar de poppodia openen hun deuren en Romein neemt daarbij het voortouw.

Maar The Sketchers zorgen voor een feest

Poppodium Romein mag zicht gerust onder de noemer Kijk, dat is het mooie van Leeuwarden gaan scharen, want daar kun je ieder jaar de zomer op fantastische wijze, gratis, afsluiten. De festivals zijn afgelopen, maar de poppodia openen hun deuren en Romein neemt daarbij het voortouw.

 
3VOOR12 Friesland is laat, en dat terwijl we eerder deze week nog adviseerden om vroeg te komen. We missen het optreden van KouweMakkers en dat is ronduit zonde, maar we komen tot onze verbazing wel het gebouw binnen zonder ook maar een seconde te hoeven wachten. Een uur na openingstijd en het is nog helemaal niet zo druk. Niet heel erg enerverend voor PinheadZ. Net als iedereen geloofden de waddenpunkers toch ook in een volle zaal en daarmee een fantastische ervaring? Helaas, de vloer is halfvol en zoals het zo vaak gaat, zo gaat het nu ook. De zaal is nog niet ideaal voor een pit en daarmee nog niet klaar voor punk. Jammer, want diezelfde punk is net zo mooi als het hele waddengebied. UNESCO zal er niet warm van worden, maar de punkliefhebber hoort in PinheadZ een volwassen Amerikaans geluid dat met bravoure en overtuiging wordt gebracht.

 

Als de set van PinheadZ bijna ten einde is, druppelt er nog een hoopje mensen de zaal binnen.  De Leeuwarder skank mag na een jaar na het plotselinge overlijden van drummer Bert Kelly weer gedanst worden. Ze zijn terug met het aantrekken van de gitarist van Strawelte, Paul Alma. Het vergt natuurlijk moed om de zalen weer op te zoeken, maar die moed wordt beloond door het publiek. Meer dan terecht overheerst lyrisch enthousiasme; The Sketchers spelen strak, vrolijk en zanger Lex weet de harten van het publiek te winnen en zo wordt de seizoensopening een waar feest.

Maar daarmee is de honger van de aanwezige psychobilly’s nog niet gestild. Mad Sin maakt zijn opwachting en de roadie jaagt The Sketchers van het podium. Het klaarzetten van het materiaal duurt minstens zo lang als het gladmaken van de vetkuiven van deze Berlijners. Duitsers willen nog wel eens bijzonder expressief zijn, maar de Johnny Bravo’s van Mad Sin slaan wel alles. Grote kleurrijke vetkuiven en kerstverlichting op de contrabas. Diezelfde contrabas heeft niet alleen een mooi uiterlijk, maar het innerlijk mag er ook best wezen. Jammer dat de vrienden van de bassist hem niet zoveel solotijd gunnen.  

Mad Sin is raar, grappig maar bovenal ontzettend vuig. Die drie beoordelingswoorden vind je terug in de persoon achter de microfoon. Koefte DeVille lijkt de Duitse variant op Dikke Dennis te zijn en zijn opzwepende gedrag en karateschoppen zijn een genot om naar te kijken. Helaas is daarmee ook alles gezegd, want Mad Sin is niets meer dan een ordinaire psychobilly band die het moet hebben van hun looks. Een leuke sketch die het schrale muzikale aspect gelukkig doet vergeten.


Wat: Openingsweekend Poppodium Romein: KouweMakkers, PinheadZ, The Sketchers en Mad Sin
Waar: Poppodium Romein
Wanneer: Vrijdag 19 september 2009
Belangstelling: Uiteindelijk gezellig druk

 

 

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland