Miss Montreal werkt zich in het zweet Miss Montreal werkt zich in het zweet

Leeuwarden en Montreal; een goed stel

, tekst: Arjen Brander Foto's: Marcel Poelstra

Miss Montreal werkt zich in het zweet

Leeuwarden en Montreal; een goed stel

tekst: Arjen Brander Foto's: Marcel Poelstra ,

The Forrester Soundtrack, de Stud Muffins en Miss Montreal verzorgen een warme avond in Romein.

Leeuwarden en Montreal; een goed stel

Terwijl het publiek langzaamaan binnen komt druppelen, staat singer-songwriter Rudy Land met zijn The Forrester Soundtrack op het podium. Zijn liedjes zijn leuk voor een huiskamerconcert, maar in Romein weet hij het publiek niet echt te boeien.

De Stud Muffins spelen makkelijk in het gehoor liggende pop- en rocknummers, met af en toe een vleugje blues. Ze beginnen nogal braaf en vlak. Na een paar nummers vraagt zanger Ed Struijlaart het publiek of ze Jimi Hendrix kennen, dit blijkt de aftrap van en set met iets brutalere nummers. Dat staat de band toch beter. Het mag wel iets stoerder.

Dan is het eindelijk tijd voor Miss Montreal. Het begin is niet op de manier zoals we de band kennen. Het lijkt een beetje nerveus en gehaast. Maar als Sanne Hans lekker met het publiek begint te babbelen, zit de stemming er snel in. Wanneer Sanne begint over bier en mannen zijn de verhalen niet aan te slepen en neemt ze geen blad voor de mond. Veel van haar liedjes gaan dan ook over een combinatie van die twee onderwerpen, met meestal een negatieve afloop. Toch zorgen de presentatie en de liedjes van de band voor vrolijkheid. Het hoogtepunt van de avond wordt bereikt als Sanne Hans akoestisch speelt en heel Romein doodstil is. Dat dit niet het favoriete deel van de show van Sanne is, laat ze op haar eigen manier weten: ‘Zo, ik zweet me de pleuris..’. Zowel woorden als daden, een leuke combinatie.

Terwijl het publiek langzaamaan binnen komt druppelen, staat singer-songwriter Rudy Land met zijn The Forrester Soundtrack op het podium. Zijn liedjes zijn leuk voor een huiskamerconcert, maar in Romein weet hij het publiek niet echt te boeien.

De  Stud Muffins speelt makkelijk in het gehoor liggende pop- en rocknummers, met af en toe een vleugje blues. De eerste nummers die ten gehore worden gebracht zijn nogal braaf en vlak. Maar nadat zanger Ed Struijlaart het publiek vraagt of ze Jimi Hendrix ook kennen worden de nummers iets brutaler. En dat staat de band toch beter. Het mag wel iets stoerder.

Dan is het eindelijk tijd voor Miss Montreal. Het begin is niet op de manier zoals we de band kennen. Het lijkt een beetje nerveus en gehaast. Maar als Sanne Hans lekker met het publiek begint te babbelen, zit de stemming er snel in. Wanneer Sanne begint over bier en mannen zijn de verhalen niet aan te slepen en neemt ze geen blad voor de mond. Veel van haar liedjes gaan dan ook over een combinatie van die twee onderwerpen, met meestal een negatieve afloop. Toch zorgen de presentatie van de band en de melodie van de liedjes voor vrolijkheid. Het hoogtepunt van de avond wordt bereikt als Sanne Hans akoestisch speelt en heel Romein doodstil is. Dat dit niet het favoriete deel van de show van Sanne is, laat ze op haar eigen manier weten: ‘Zo, ik zweet me de pleuris..’. Zowel woorden als daden, een leuke combinatie. Een fijne band voor Romein.

Wat: Miss Montreal + Stud Muffins + The Forrester Soundtrack
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Donderdag 22 oktober, 20:00 uur.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland