Dagelijks Brood

Een Roosloze column

Wilbert Elting ,

Het is weer vrijdag. Dat betekent op 3VOOR12 Friesland friday columnday. Ditmaal is het weer de beurt aan Wilbert Elting. Hij lijkt wel wat klaar te zijn met Roos, maar hij houdt zijn ogen en doploze oren nog wel open.

Een Roosloze column

Vanavond presenteert Daily Bread haar debuutalbum. Het was mij totaal ontgaan want ik hoorde nauwelijks meer iets van ze. Zag ze op geen enkele poster meer staan. Misschien komt het doordat ik ze niet echt leuk vind. Dat je dat soort dingen dan automatisch uit je perceptie filtert. Of ik ben ze gewoon vergeten.

Sowieso houd ik al niet van synthrock sinds ZZZ mijn oren er eens uit beukte op een bevrijdingsfestival. Dat gitaren worden vervangen door synthesizers kan ik nog wel hebben. Ik ben tenslotte fan van Radiohead. Maar je moet het niet overdrijven. En het op een behoorlijk geluidsniveau houden. Wat Daily Bread soms produceert lijkt eerder op een overvliegende F16. Het zou mij dan ook niets verbazen als drie kwart van alle mensen die zich afgelopen zaterdag op Freeze oordoppen aan lieten meten fan zijn van Daily Bread. Of van metal houden. Dat kan natuurlijk ook nog. Dat is dan dat andere kwart.

En dan die teksten? Sex in the back of a car? Ik ken geen meisje dat dat wil. Bovendien heb ik geen auto. Ook geen rijbewijs dus die van mijn vader hoeven we ook niet te lenen. En dan nog? Hoe comfortabel is seks op de achterbank van een auto? Er op zitten is meestal al een lijdensweg.

Dus, die cd is morgen uit. Dan gaan ze op tour. Om vervolgens heel lang na te denken over een nieuwe cd. Oftewel, het wordt ooit stil rondom Daily Bread. Daarom draag ik een nieuw bijna Fries knuffelbandje aan. I Kissed Charles. Leuk meisje. Normale synthesizers. Uit Meppel (als Emmeloord Friesland is dan Meppel ook). Grappig hitje. Lekker jong en fris. Wat mij betreft is aan alle voorwaarden voldaan en volgens hun Myspace zijn ze vrienden van Daily Bread dus we stoten niemand voor het hoofd.

De afgelopen editie van Zwemfest speelde I Kissed Charles de hele Simplon plat. Zij in een zwempak. De rest van de band in zwembroek. Dan ben je rock’n roll. Ja, die achterbank die komt er later wel.