“Als je erover nadenkt is het gekkenwerk.” “Als je erover nadenkt is het gekkenwerk.”

Wordt 2010 het jaar van Ilanois?

, Cilla Geurtsen

“Als je erover nadenkt is het gekkenwerk.”

Wordt 2010 het jaar van Ilanois?

Cilla Geurtsen ,

De heren van Ilanois hebben een nieuwe plaat opgenomen: Chase The Sundown With Me. Onder meer naar aanleiding van deze plaat zijn ze geselecteerd voor het Freesonica + project. Dat houdt in dat er gespeeld gaat worden op Eurosonic en dat er momenteel een try-out tour gepland wordt. 3VOOR12 Friesland praat bij met Ilan Palstra, de frontman van Ilanois.

Wordt 2010 het jaar van Ilanois?

De heren van Ilanois hebben een nieuwe plaat opgenomen: Chase The Sundown With Me. Onder meer naar aanleiding van deze plaat zijn ze geselecteerd voor het Freesonica + project. Dat houdt in dat er gespeeld gaat worden op Eurosonic en dat er momenteel een try-out tour  gepland wordt. 3VOOR12 Friesland praat bij met Ilan Palstra, de frontman van Ilanois.

 Engeland

“We hebben onze plaat Chase The Sundown With Me in Engeland opgenomen. Dat hield in met een busje op de boot met 100.000 gitaren en drie drumstellen. Daar zijn we in totaal drie weken met de hele band geweest. In een klein plaatsje boven Londen. Daar zit een producer, Simon Gogorly  -hij werkte o.a. met U2 en No Doubt-  met een kleine, eigen studio. We hebben stukken opgenomen in een 800 jaar oude barn, daar had je echt een geweldige akoestiek. We sliepen in een bed & breakfast. We zaten elke dag aan het ontbijt met spek en champignons. Het was natuurlijk mega intensief om zo te werken, maar we hebben ook wel genoten van de op zich relaxte omgeving.”

Afmixen

“In Nederland mixen we de plaat af momenteel met andere mensen. We zijn nog wat met onze sound bezig. Het gaat om de kleine dingen, je wilt echt alles eruit halen. Als je eenmaal stap A gezet hebt, dan wil je ook stap B zetten. Je moet ook uitvinden hoe je wilt klinken. Helaas kost dat ontzettend veel geld. De hele band staat achter dit project. Het is natuurlijk wel een gekkenhuis, iedereen moet hier dus ook wel achter staan. Ieder bandlid heeft een gezin en baan ernaast. We hebben ook nog nooit een cent verdiend aan deze band. Alles wat we bijvoorbeeld met optredens verdienen gaat meteen weer in de band: in promotie of opnamebudget.”

Gelukkig zitten we nu in het Freesonica + project en daardoor hebben we nu een promotiebudget. De mensen van Freesonica + willen ons echt verder helpen. Deze plaat is product waar ik in geloof en de mensen achter Freesonica + hebben dat gevoel ook. We hebben  veel energie en geld erin gestoken  en er hebben topproducers aan meegewerkt. Hier moet echt iets mee te doen zijn. We hebben een aanbieding van Rough Trade voor een nieuwe deal, maar we zijn ook met andere geïnteresseerden bezig.”

Single

“Wel gaan we sowieso begin 2010 een single releasen. Het is nog niet helemaal zeker welk nummer dat zal zijn, want we zijn nog aan het mixen. Het is ook vaak zo dat uiteindelijk platenmaatschappijen in samenspraak met een plugger bepalen welk nummer er het meest geschikt is.  Maar er komt hoe dan ook een single van onze nieuwe cd Chase The Sundown With Me op de markt.

Maar eerst gaan we optreden op Eurosonic. Dat is een perfect starting Point. Freesonica + regelt dat optreden en daaraan voorafgaand plannen ze ook een try-out tour. Deze optredens zijn allemaal in het noorden. Wij moeten nu een goede show in elkaar gaan zetten. Onze set steeds weer verbeteren. Daarbij werken we ook aan de podiumaankleding, een nieuwe site, de styling, de promotiefoto’s. We willen alles met alles laten samenhangen. We zetten samen Freesonica + Ilanois opnieuw in de steigers. Een totaalconcept: dit is Ilanois, zo klinkt het en zo ziet het eruit. Het moet op alle fronten kloppen.

We gaan daarom straks steeds alle optredens opnemen en die dan terugkijken en evalueren. Daar zijn die try-out optredens ook voor bedoeld. Van mij mogen er nog wel wat optredens bijkomen. Het scheelt als je veel speelt dan kun je echt gaan optreden, er een goede performance van maken.

We zijn ondertussen ook bezig om ons vizier een beetje op het buitenland te richten. We zouden heel graag op wat buitenlandse festivalletjes à la Eurosonic willen spelen. Ons doel is om dat te halen. We hebben genoeg ambities. Als iedereen er bovenop zit moeten we in de buurt kunnen komen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland