De grote finale van de Kleine Prijs van Fryslân

Op 30 mei gaat het dak van Poppodium Romein

Nienke Nijp ,

Uit ruim tachtig deelnemende bands, streden Roos, Audio Adam, Yorn Overwijk & the Heatmachine, Miss November, De Basis en Disintegrate zich naar de grote finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Op zaterdag 30 mei zullen ze het dak van Poppodium Romein rocken, mis het niet!

Op 30 mei gaat het dak van Poppodium Romein

Het was spannend, in het halve finaleweekend van de Kleine Prijs van Friesland. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 april plaatsten achtereenvolgens Roos, Audio Adam en Yorn Overwijk & the Heatmachine zich rechtstreeks voor de finale. De jury gaf vervolgens de drie wildcards aan Miss November, De Basis en Disintegrate. Deze zes bands strijden op 30 mei in Poppodium Romein voor de winst.

Na veertien voorrondes en drie halve finales, hebben totaal zes bands zich naar de grote finale gerockt. Ruim tachtig bands streden mee in de 2009 editie van de Kleine Prijs van Fryslân. Het niveau van de voorrondes en de finale bands voorspelt alvast een spannende avond op 30 mei.

Roos
Een zonnige, frisse mix van pop, jazz en soul: dat is Roos. Met haar prachtige stem verleidt en vertedert Roos, zij en haar band brengen je het ultieme zomeravondgevoel. Ons hart heeft Roos al gewonnen, maar wint ze de grote finale ook?

Audio Adam
Verrassende winnaar bij de tweede finale in Sneek was Audio Adam. Een nieuwe, maar goed op elkaar ingespeelde band. Tijdens de halve finale wist deze band de jury het beste in te pakken met hun gevoelige pop/rocksongs.

Yorn Overwijk & The Heatmachine
Rock 'n roll leeft, dat bewijst Yorn Overwijk & The Heatmachine. De band brengt eigenzinnige, pop rock ’n roll. Enthousiast, jong en ‘damn sexy’, omschrijven de Laaxumers zichzelf. Yorn Overwijk laat ons zien en voelen dat rock ’n roll nog niet vergeten is.

Miss November
Al enige tijd is Miss November een graag geziene gast op de regionale podia. Onder leiding van rockchick Iris van der Weide heeft de band een nog altijd groeiende schare fans. De vergelijking met Anouk ziet de energieke pop-rock band als een groot compliment. En terecht natuurlijk.

De Basis
Door te experimenteren met ongewone sounds en elektronica is de unieke live sound van De Basis ontstaan. Strakke, melodische riffs worden afgewisseld met laidback beats met veel samples. De Basis staat garant voor en dynamische live set, waarbij het publiek zich helemaal kan laten gaan.

Disintegrate
Met echte metal zoals dat bedoeld is, versterkt Disintegrate de finaleavond. Agressief, hard en melodieus. Stevige rock met sterke zang in een lange zwarte death-metal-jas. Binnenkort op Wâldrock, maar eerst nog even in de grote finale van de Kleine Prijs van Fryslân.

Winnaar 2008
Daily Bread, de winnaar van 2008, zal de avond geheel in stijl afsluiten. Met hun ‘sexy garage dance’ veroveren ze op het moment het land. Een TV optreden in De Wereld Draait Door en Nederland ligt aan hun voeten. Daily Bread laat zien dat na het winnen van de Kleine Prijs alles in een stroomversnelling kan gaan en zorgt voor een fijne dansbare afsluiting van de avond.