Tunes travlin’ to Leeuwarden Tunes travlin’ to Leeuwarden

Onderweg naar een huiskamer

, Tekst: Sierd van der Bij

Tunes travlin’ to Leeuwarden

Onderweg naar een huiskamer

Tekst: Sierd van der Bij ,

Een café is een ideale plek voor singer/songwriters. Toch? Maar ook het luidkeels bestellen van bier, heftig discussierende voetballiefhebbers en strijdende stelletjes kom je allemaal tegen in het café. Drie singer/songwriters die touren onder de naam The Travlin’ Tunes gaan dergelijk kroeggedrag liever uit de weg. Geen muziekcafe, maar een huiskamer.

Onderweg naar een huiskamer

De aangename, veilige sfeer die een huiskamer ademt. Een twintig paar ogen die je geconcentreerd bekijken. Een gelijk aantal oren welke gespits en geconcentreerd luisteren. Een drankje erbij en borrelnootjes in een schaaltje van de IKEA. Na afloop nog een aantal cd’s verkopen en lekker napraten. Amsterdamse songwriters MiRco en Nadie delen dezelfde passie als hun Britse collega Luke Nyman. Zingen in een huiskamer.

In Leeuwarden. De naam suggereert dat de drie op reis zijn met hun repertoire. En dat is precies waar het om gaat bij Live in Your Livingroom. Op deze site kun je als het ware een huiskamerconcert bestellen van The Travlin’ Tunes. Je geeft je op als gastheer en na verloop van tijd wordt er contact met je opgenomen. ‘Ik heb me eens opgegeven en dit weekend is het eindelijk zover. Een concert in mijn huiskamer!’ Aan de telefoon hangt Danny Geurtsen. In zijn woning vindt aankomende zaterdag het concert van The Travlin’ Tunes plaats.


3VOOR12 Friesland veronderstelt dat alleen vrienden en bekenden van Geurtsen welkom zijn woonkamer. Echter is niets minder waar. ‘De kaartjes kunnen worden besteld op de website van Live in your Livingroom of per e-mail bij mij. Mijn huiskamer kan wel een kleine 30 mensen houden. Het komt niet alleen de band, maar ook de sfeer ten goede, als we die huiskamer een beetje weten te vullen,’ aldus Geurtsen.

De huiskamer van Danny zal ongetwijfeld sfeer uitademen, maar van een tap en een toog is er natuurlijk geen sprake. ‘Nee klopt, maar gelukkig heeft de organisatie van Live in Your Livingroom daar ook even bij stilgestaan. Ik krijg een X bedrag om boodschappen te doen, zodat ik de gasten een droogje en natje voor kan zetten. Bij mij thuis kom je alles behalve droog te staan,’ deelt Geurtsen ons mee.

Als we de recensies mogen geloven staat de bezoekers een uiterst intiem avondje te wachten.  Er is echter ook tijd voor een tikkeltje luchtigheid. Luke Nyman weet op een typisch Britse manier zichzelf te bespotten en dit levert van tijd tot tijd enige hilariteit op. In het repertoire van The Travlin’ Tunes worden er odes gegeven aan koffie met melk, en ook de regen krijgt enige aandacht. Een avond met een intiem karakter en een knipoog. Zaterdag bij Danny in huis.

Als jij hier graag bij wilt zijn, stuur dan e-mail naar Danny Geurtsen: dannygeurtsen@hotmail.com. De kosten van kaartje bedragen 10 euro. Drankjes inclusief.

 

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland