Termination Fest II ondergewaardeerd Termination Fest II ondergewaardeerd

Minimale opkomst ondanks sterke line-up

, Tekst: Wymer Praamstra

Termination Fest II ondergewaardeerd

Minimale opkomst ondanks sterke line-up

Tekst: Wymer Praamstra ,

Met onder andere de reggae van Sawed Off, de electro-garage van Daily Bread en de sleazy rock van Green Hornet was Sans Souci klaar voor de tweede editie van het oorspronkelijk als profielwerkstuk georganiseerde Termination Fest.

Minimale opkomst ondanks sterke line-up

De lokale coverband Ice Cold Panda is de opener van Termination Fest. De jonge leden spelen voornamelijk covers van britpop acts als Arctic Monkeys en The Coral, maar er komen ook enkele klassiekers voorbij. De instrumentbeheersing is in orde, maar het strakke samenspel en de echte overtuiging missen enigszins. 

 

Die overtuiging is er wel in overvloed bij Daily Bread. Zelfs voor een vrijwel leeg Sans Souci (ondergetekende telt rond de 40 bezoekers) geven ze zich volledig. Drummer Stefan Stoer weet zijn Green Hornet T-shirtje vakkundig van licht naar donker rood te zweten en ook zangeres Kimberley laat zich niet onbetuigd. Sinds het winnen van de Grote Prijs van Fryslân gaat het razendsnel met het drietal, bijna elke week staan ze wel ergens in Nederland op het podium en de recensies zijn unaniem lovend. Vanaf eind mei doen ze zelfs een minitour door Nederland in het kader van Fine Fine Music met de legendarisch Ierse rockband The Undertones en het talentvolle I Kissed Charles. Dat de huidige status niet onverdiend is, wordt ook hier duidelijk.

 

Hoofdact Green Hornet uit Groningen, hoewel ze beweren uit Venlo te komen, staat met een enigszins sarcastische attitude op het podium. Zichtbaar in een licht beschonken staat raggen de mannen door hun repertoire. Pas laat in de set trekken ze met sterke live nummers als Wave Score en I’ll Testify echt de aandacht. Blikvangers zijn de gitarist en gitarist/organist die dan weer kronkelend over de grond of elkaar, dan weer tegen de versterker aangeplakt de gedreven garagerock/rock-’n-roll net dat beetje extra geven. Het testosteron spat van de mannen af en het geheel doet met enige regelmaat denken aan die andere sterke band met hammondorgel: zZz. Green Hornet heeft eerder op Lowlands en Eurosonic/Noorderslag al bewezen een groot publiek plat te kunnen spelen, maar met zo’n kleine opkomst is de impact niet maximaal.

 

Als laatste betreed reggaeband Sawed Off het podium. De muziek is, zeker vergeleken met de vorige bands, erg laidback en bij vlagen lekker swingend. De genoemde invloeden op hun website: Sublime, Bob Marley en Burning Spear zijn duidelijk terug te horen. Een mooie afsluiter van een helaas zeer matig bezocht Termination Fest II. Het is jammer dat leuke initiatieven als deze, die wat meer onconventionele bands ook buiten de steden laten optreden, niet een groter publiek trekken.

 

Wie: Ice Cold Panda, Daily Bread, Green Hornet en Sawed Off.

Waar: Sans Souci, Berlikum

Opkomst: zeer matig.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland