Termination Fest gaat voor tweede succes Termination Fest gaat voor tweede succes

Zowel jong talent als gevestigde namen te zien

, Tekst: Wymer Praamstra

Termination Fest gaat voor tweede succes

Zowel jong talent als gevestigde namen te zien

Tekst: Wymer Praamstra ,

Na een leuke en goedbezochte eerste editie komt er een tweede Termination Fest. Wederom in Sans Souci in het landelijke Berlikum. Ook deze keer is er een gevarieerde line-up met o.a. reggae van Sawed Off, ‘garage dance’ van Daily Bread en de organ-driven rock-’n-roll van Green Hornet. Bovendien zijn er vrijkaarten te winnen.

Zowel jong talent als gevestigde namen te zien

De tweede editie van Termination Fest is bijna een feit. Er is wederom voor gekozen om een relatief brede programmering neer te zetten. Op zaterdag 14 maart verzorgen daarom Daily Bread, Sawed Off, Green Hornet en het lokale Ice Cold Panda de optredens.

 

Ice Cold Panda is een coverband, maar speelt de nummers net even iets anders dan het origineel. Alhoewel Ice Cold Panda nog niet veel opgetreden heeft, speelden de al twee keer in De Harmonie in Leeuwarden.

 

Sawed Off is een zes man sterke reggaeband uit Noord- en Midden-Nederland. De groep speelt reggae-crossover met invloeden uit blues, rock, ska, punk en jazz. Na een demo en uitstekende live opnames vanuit Het Bolwerk is vorig jaar de cd ‘ Delivery of One’ uitgekomen. Een reggae album met een zeer eigenzinnige sound. Dit is vooral te danken aan het unieke stemgeluid van zanger Jochen Oosting.

 

Het gaat hard met Daily Bread, sinds het winnen van de Kleine Prijs van Friesland werd meteen een demo opgenomen, werden ze geselecteerd voor de popronde, en deden ze vele optredens door het gehele land. Na het Freesonica avontuur heeft deze sexy garage dance band zelfs een contract bij het grote Excelsior Records getekend.

 

Wie een Green Hornet show ondergaat kan zich nog maar moeilijk voorstellen dat Rock-’n-roll anders klinken kan. De compacte, maar ongebruikelijke bezetting van orgel, gitaar en drums werkt als een opgevoerde stoomwals die, altijd gevaarlijk, soms plotseling stil blijft staan om dan onverwachts over het publiek heen te denderen. Een handvol Europese tours, festivals als Noorderslag, Lowlands, Popkomm en ontelbare optredens in Nederland hebben dat allang bewezen.

 

Er wordt voor Termination Fest op twee manieren een groot aantal vrijkaarten weggeven. De eerste is via www.termination-fest.hyves.nl . Op de agenda kun je aangeven ‘’ich bin dabei’’ te zijn. Onder de mensen die via deze weg aangeven hebben aanwezig te zijn, worden vrijkaarten verloot. Voor verdere info check de hyve.

 

Ook zijn er kaarten te winnen door de volgende prijsvraag te beantwoorden: Welke DJ’s stonden op de eerste editie van Termination Fest en zijn al jaren achtereen te bewonderen op Lowlands?

 

Stuur je antwoord op naar pws-festival@hotmail.com met als onderwerp prijsvraag. De winnaars worden een paar dagen van te voren op de hoogte gesteld.

 

Wie: Ice Cold Panda, Sawed Off, Daily Bread, Green Hornet.

Waar: Sans Souci, Berlikum

Wanneer: Zaterdag 14 maart.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland